Belgia implementează o limită de depunere săptămânală de 195 USD

Belgia implementează o limită de depunere săptămânală de 195 USD

Belgia a introdus oficial o limită de depunere de 195 USD pentru jocurile de noroc. Măsura vine după dezbateri acerbe și lungi despre fezabilitatea acesteia.

Jucătorii vor trebui să aștepte până la trei zile lucrătoare pentru ca limitele de depozit să le fie mărite, dacă se califică pentru asta in primul rând.

Belgia a redus oficial limita de depozit la operatorii de jocuri de noroc online la 200 EUR (195 USD) joi, 20 octombrie. În continuare, jucătorii vor putea depune numai până la 195 USD în conturile lor, o sumă în scădere față de limita anterioară de depunere, care a fost stabilită la 500 € (488 USD). Măsura vine după dezbateri aprinse despre întrebarea dacă acest lucru este prea restrictiv sau se bazează pe dovezi.

Depunerile iGaming în Belgia au plafonat la 195 USD

Motivul din spatele mișcării este că oricine dorește să depășească această limită de depunere ar trebui să treacă prin verificările necesare privind accesibilitatea, astfel încât operatorii să fie siguri că nu provoacă prejudicii din neatenție. Deși sunt de natură mai restrictivă, verificările privind accesibilitatea au devenit un subiect fierbinte pentru multe autorități de reglementare din Europa.

Regatul Unit, care se luptă să-și regleze industria jocurilor de noroc, nu în ultimul rând din cauza celor două prăbușiri consecutive ale guvernelor țării, vorbește, de asemenea, despre verificările de accesibilitate. Oponenții susțin că „natura restrictivă” unor astfel de măsuri ar conduce pur și simplu jucătorii către sectorul jocurilor de noroc offshore, care continuă să vizeze piețe vitale precum Regatul Unit, Țările de Jos, Germania și altele.

Cu toate acestea, verificările de accesibilitate au sens. Chiar dacă procesul folosit în Belgia ar putea părea puțin stângaci la prima vedere, s-a demonstrat că operatorii nu pot lua singuri deciziile dacă un jucător își poate permite ca limita să revină la 488 USD. Mai degrabă, operatorii trebuie să transmită informațiile Băncii Naționale a Belgiei, care va analiza apoi și va decide. Acest lucru ar trebui să se întâmple în termen de trei zile, dar sistemul nu a fost încă testat.

Cu toate acestea, măsura are sens atunci când confidențialitatea este o problemă. O altă obiecție cheie împotriva unor astfel de măsuri a fost că operatorii ar colecta prea multe informații despre jucătorii lor – deși acest lucru este de așteptat, deoarece entitățile de jocuri de noroc sunt supuse unor standarde stricte, care le cer să efectueze verificări obligatorii AML și KYC.

Limitele de depozit pot fi reduse și mai mult

Belgia implementează o limită de depunere săptămânală de 195 USD

Jucătorii din Belgia vor avea, de asemenea, opțiunea de a solicita ca limitele lor de depunere să fie reduse sub cei 195 USD care sunt acum stabiliți ca sumă minimă. Industria jocurilor de noroc interactive din Belgia a suferit numeroase schimbări de când a fost legalizată în 2011. Instaurarea limitelor de depunere a fost una dintre cele mai contestate chestiuni.

O măsură similară a fost adoptată în Suedia în timpul pandemiei, iar majoritatea jurisdicțiilor autorizate din Europa iau în considerare adoptarea unor măsuri similare, toate în numele unei mai bune protecție a jucătorilor.

Hai la cazinoul online local unde nu ai limite de depunere: https://www.princesscasino.ro/

Comenteaza