Bătălia titanilor din industria telefoanelor – ce telefon să îți alegi?

Bătălia titanilor din industria telefoanelor – ce telefon să îți alegi?

Recunoaștere facială, senzor de amprentă integrat în ecran, camere performante și inteligența din ce în ce mai ascuțită. Ai reușit să îți dai seama despre ce vorbim? Exact, despre telefoane și tehnologiile care le însoțesc pe ele și ne fac viața mai ușoară în fiecare zi.

Ție ți se par lucruri normale, însă, dacă acum 15 ani ar fi venit cineva să îți spună că telefoanele vor ajunge mici asistenți personali care sunt și foarte deștepți, probabil că ai fi râs. Ba chiar mai mult, ai fi scos telefonul cu multe butoane și ai fi dat mesaje tuturor celor din agenda ta și ați fi râs copios pe tema asta. Ei bine, uite că au trecut anii și industria telefoanelor nu a stat o secundă pe loc. 

Un astfel de exemplu este Apple, cu iPhone 4, care la vremea sa era un telefon extrem de dorit, dar și scump. De ce era atât de dorit? Simplu, era un telefon diferit, comparativ cu restul telefoanelor. Îi mai avem și pe cei de la Samsung care an de an vindeau telefoane cu funcții din ce în ce mai diferite față de competitori. Acum, față de câțiva ani, nu mai putem afirma că există telefoane inteligente proaste. De ce? Pentru că și telefoanele de buget au ajuns să beneficieze de tehnologii noi, procesoare puternice, ecrane luminoase și baterii durabile. Desigur, telefoanele de buget rămân tot telefoane de buget, dar dacă nu ești un pasionat de tehnologie poți liniștit să nu scoți o mică avere din buzunar pentru un telefon, și doar să apelezi la unul de buget care face toate procesele de bază.

Dacă mai sus am discutat despre această competiție dintre Apple și Samsung, de ce să ne oprim aici? Așa că, în acest articol o să vorbim despre ce telefon să îți alegi și ce îți oferă fiecare companie.

Despre Apple și ce oferă ei

Apple este o companie mare care este deja consacrată pentru unicitatea lor. Toate produsele lor au o formă specifică, materiale durabile și sisteme de operare care au fost concepute strict pentru produsele lor. 

Ultimele modele de telefoane de la Apple sunt dovada perfectă că ei vor să ajungă la toate segmentele de consumatori. Apple a scos anul trecut patru modele de iPhone 14, două dintre acestea sunt pentru cei care nu vor performanțe de top, ci doar un telefon de calitate, iar celelalte două sunt pentru pasionații de tehnologie.

Dacă ești în căutarea unui telefon de calitate, de dimensiuni mici sau normale, îți recomandăm un iPhone 14 mini sau iPhone 14. Ele sunt telefoane bune, potente, care și-au păstrat bretonul specific Apple și la care apelezi atunci când vrei să folosești telefonul pentru procese basic. 

În schimb, frații mai mari ai modeleleor de iPhone 14, respectiv Pro și Pro Max sunt o noutate. De ce? Deoarece, aceste modele de iPhone 14 au scăpat de breton și au căpătat ceva asemănător, numit Dynamic Island. Pe lângă această schimbare, ele au și mai multe camere, cu mai mulți megapixeli, procesoare mai puternice și alte avantaje.

Despre Samsung și ce îți oferă

Nici cei de la Samsung nu au pierdut vremea și au scos și ei anul acesta trei modele de Samsung S23. Aceste telefoane au la bord un sistem de operare Android.

La fel ca în cazul iPhone 14, avem modelul de bază, Samsung S23 care este fratele mai mic. Este un telefon de dimensiuni mici, dar cu niște componente noi și potente.

Fratele mijlociu din serie, Samsung S23 Plus este varianta de mijloc și cea mai bună. În cazul în care ești fan al telefoanelor și ecranelor mari, un Samsung S23 Plus este perfect pentru tine.

Nu în ultimul rând, îl avem și pe fratele cel mare, Samsung S23 Ultra care este cel mai scump telefon din serie, dar și cel mai potent atât din punct de vedere al stocării, cât și al procesării.

Comenteaza