News alert Avertizare Cod Portocaliu de vreme rea la Cluj: Vin ploile!

Avertizare Cod Portocaliu de vreme rea la Cluj: Vin ploile!

Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod Portocaliu și una Cod Galben de ploi abundente și vânt pentru mai multe județe, printre care și Cluj. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ploi puternice în 11 județe din țară. Totodată, alte 12 județe sunt, în același interval, sub Cod galben de ploi abundente.

Astfel, începând de miercuri ora 10:00 până vineri ora 10.00, pentru vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte a fost emis un Cod Galben - va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25...35 l/mp.

Conform ANM, miercuri vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55...60 km/h.

De asemenea, în același interval, este Cod portocaliu de ploi abundente în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Aici va ploua temporar abundent, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp.

Avertizare Cod Portocaliu de vreme rea  la Cluj: Vin ploile!

 

Comenteaza