Exercițiu amplu pentru atentat cu bombă la BT Arena. Autospecialele ISU Cluj, în regim de urgență pe străzile din Cluj-Napoca, la ora 10

Exercițiu amplu pentru atentat cu bombă la BT Arena. Autospecialele ISU Cluj, în regim de urgență pe străzile din Cluj-Napoca, la ora 10
| Foto: ISU Cluj

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj desfășoară astăzi, începând cu ora 10:00, un exercițiu amplu de antrenament la BTArena - Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca.

"Astfel, vă facem cunoscut faptul că autospecialele noastre se vor deplasa în regim de urgență pe străzile din municipiul Cluj-Napoca.

Exercițiu face parte din Cursul de pregătire în conducerea intervențiilor în situații de urgență, care are loc la Cluj-Napoca. Sesiunile se regăsesc în proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”. Astfel, în orașul nostru sunt prezenți 25 de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență din toată țara.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR), simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale.

Programul de formare se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021", a transmis ISU Cluj. 

Comenteaza