Atenționare hidrologică: COD GALBEN de viituri în mai multe județe

Atenționare hidrologică: COD GALBEN de viituri în mai multe județe

Hidrologii au emis marți o avertizare de viituri, ce vizează până miercuri după-amiază râuri din șase judeţe.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a transmis avertizări de viituri și inundații, începând de marți, ora 21.00 și până miercuri la ora 16.00 pentru mai multe zone ale țării.

Astfel, în intervalul marți ora 21.00 - miercuri ora 16.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud).

În intervalul miercuri ora 6.00 – ora 16.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţul Gorj), Gilort – bazin superior (judeţul Gorj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Cibin – amonte Ac. Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Olteţ – bazin superior (judeţele: Gorj şi Vâlcea).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

COD GALBEN de ploi și vijelii în Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marți o atenţionare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj, începând de marți, de la ora 15.00 și până miercuri la aceeași oră.

De asemenea, până joi la ora 20.00 este în vigoare o informare de vreme rea, care se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15...20 l/mp și izolat de 30...40 l/mp.

Comenteaza