News alert Atenționare de GER și COD GALBEN de viscol și ninsori în Cluj

Atenționare de GER și COD GALBEN de viscol și ninsori în Cluj

Zona de munte a județului Cluj va fi în acest weekend sub atenționare Cod Galben de viscol și ninsori, iar de duminică vine gerul.

Astfel, potrivit meteorologilor ANM, în intervalul 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18, temporar va ninge la munte și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută.

În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

Atenționare de GER și COD GALBEN de viscol și ninsori în Cluj

Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De asemenea, de duminică vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Comenteaza