Atenționare COD GALBEN de la hidrologi: Risc de viituri în județul Cluj

Atenționare COD GALBEN de la hidrologi: Risc de viituri în județul Cluj
| Foto: Arhiva

Hidrologii au emis o atenționare Cod Galben de inundaţii pentru anumite sectoare de râuri din bazine hidrografice din mai multe judeţe, printre care și Cluj.

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor semnalează că există un risc de inundaţii pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru şi Nera, în judeţele Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Arad, Caraş Severin şi Satu Mare.

Potrivit INHGA, Codul galben va intra în vigoare miercuri la ora 13:00, până la ora 24:00. În acest interval, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

"Precizăm că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 24.05.2023 ora 16:00 - 24.05.2023 ora 22:00, pe unele râuri din judeţele Maramureş, Sălaj şi Bihor. Având în vedere atenţionarea hidrologică actuală, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii", subliniază hidrologii. 

Atenționare COD GALBEN de la hidrologi: Risc de viituri în județul Cluj

Comenteaza