Atenție la drum! ANM a emis un cod GALBEN de ceață în județul Cluj

Atenție la drum! ANM a emis un cod GALBEN de ceață în județul Cluj

 ANM a emis o atenționare de cod galben de ceață pentru județul Cluj pentru sâmbătă între orele 9:00-12:00. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Astfel, conform meteorologilor ANM, astăzi, de la ora 9.00 și până la ora 12.00, local, în zona joasă a județului se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

În acest sen, mai mulți șoferi, au semnalat pe grupurile specializate de pe Facebook, vizibilitatea redusă pe autostrada Turda-Aiud.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că:

La această oră (08:00), pe A3 Turda - Borș, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. Fenomenul este semnalat și pe A10 Turda – Aiud, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 – 150 de metri.
Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:
- nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
- în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza