Anunțul ANM. Temperaturile cresc săptămâna viitoare

Anunțul ANM. Temperaturile cresc săptămâna viitoare

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, în perioada 7 - 14 noiembrie, potrivit Administraţia Naţională de Meteorologie.

În săptămâna 14 - 21 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Estimările pentru săptămâna 21 - 28 noiembrie 2022 arată temperaturi medii apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toate regiunile ţării.

În ultima săptămână de prognoză, 28 noiembrie - 5 decembrie 2022, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru intervalul 7 noiembrie - 5 decembrie 2022 sunt realizate de către ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2002 - 2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Comenteaza