Alerte COD GALBEN și PORTOCALIU de viituri și inundații în Cluj

Alerte COD GALBEN și PORTOCALIU de viituri și inundații în Cluj

Hidrologii au emis avertizări Cod Galben și Portocaliu de fenomenele hidrologice periculoase, valabile până duminică noaptea, în mai multe județe din țară.

Un Cod Galben de fenomene hidrologice periculoare a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 13:00 și este valabil până duminică, la ora 24:00, pe râuri din mai multe județe din țară În Cluj, avertizarea vizează râurile și afluenții aferenți din bazinele hidrografice Someşul Mic, Someș, Crişul Repede, Arieș și Mureș.

De asemenea, până mâine la ora 12:00, în Cluj este în vigoare o avertizare Cod Portocaliu pe râuri din bazinele hidrografice: Someșul Mic - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior și Arieş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş - bazin amonte S.H. Scărişoara şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Scărişoara, Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş – amonte confluenţă cu râul Târnava

Menționăm că județul Cluj se află sub atenționare Cod Portocaliu de ploi torențiale, vijerii și grindină până duminică, 25 iunie, ora 8.00 (detalii aici).

 

Comenteaza