Alertă meteo | ANM a emis o informare de ploi valabilă de sâmbătă până luni

Alertă meteo | ANM a emis o informare de ploi valabilă de sâmbătă până luni
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi valabilă de sâmbătă, de la ora 18.00, până luni, la ora 18.00.

Atenţionarea vizează vestul, sudul, centrul şi nord-estul ţării. În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp, transmite ANM.

Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a ţării, iar din după-amiaza zilei de duminică, în special în sud, centru şi nord-est. Luni va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

La sfârşitul acestei săptămâni vremea se va menţine călduroasă în regiunile sudice şi estice, sâmbătă urmând a se înregistra frecvent maxime termice de 32...34 de grade, în timp ce în rest temperaturile vor scădea treptat. Luni, răcirea vremii va continua şi va cuprinde toată ţara.

 

Comenteaza