ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de viituri în județul Cluj

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de viituri în județul Cluj

Hidrologii au emis sâmbătă o atenționări Cod Galben și Portocaliu de fenomenele hidrologice periculoase pe râuri din mai multe judeţe ale țării, printre care și Cluj.

Atenționarea Cod Galben care vizează și Clujul a intrat în vigoare la ora 12:00 și este valabilă până duminică la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în intervalul menționat, pe râurile din bazinele hidrografice Someşul Mic – bazin amonte Ac. Gilău (judeţele: Bihor şi Cluj), Arieş – bazin amonte S.H. Baia de Arieş şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Baia de Arieş (judeţele: Alba şi Cluj), se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de viituri în județul Cluj

Reamintim că mai multe județe, printre care și Cluj, se află sub avertizare Cod Galben de vreme severă - averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii - până duminică dimineața, la ora 6:00, când, potrivit meteorologilor ANM, în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

 

Comenteaza