Update A ajuns FURTUNA în Cluj! Mesaje de avertizare RO-ALERT de COD PORTOCALIU în mai multe localități

A ajuns FURTUNA în Cluj! Mesaje de avertizare RO-ALERT de COD PORTOCALIU în mai multe localități

Clujul este sub atenționare COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină, iar autoritățile au trimis mesaje RO-Alert de avertizare locuitorilor din mai multe localităţi clujene.

UPDATE: A fost emis mesaj RO-ALERT de Cod Portocaliu de furtună în comunele Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Ploscoș. Alerta este valabilă până la ora 12:45.

Știrea inițială:

„A fost emis mesaj RO-ALERT de Cod Portocaliu de furtună în comunele Apahida, Bonțida, Jucu, Căianu, Borșa, Pălatca”, informează ISU Cluj.

Alerta nowcasting este valabilă până la ora 12:00. 

În localitățile menționate se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea în județ, astfel că Clujul se află sub avertizare Cod Galben până luni, 26 iunie, la ora 10:00.

"În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp", transmite ANM.

Comenteaza