4 modalități de a profita la maximum de City Break

4 modalități de a profita la maximum de City Break

Însăși natura unui city break de weekend înseamnă că timpul este esențial. Aveți doar o perioadă limitată de timp pentru a vă explora destinația. Indiferent dacă zburați în orașul ales pentru 2 nopți, 3 nopți, 4 nopți sau mai mult, va trebui să profitați la maximum de fiecare minut. Așadar, dacă doriți să simțiți cu adevărat destinația în doar câteva zile, citiți mai departe câteva modalități de a profita la maximum de un city break.

Rezervați cazare centrală

Dacă aveți doar câteva zile de explorat, cazarea dvs. va trebui să fie cât mai centrală posibil. Deși este de la sine înțeles, uneori vă puteți simți atras de hoteluri și apartamente ieftine de la marginea orașului. Când aveți un buget, prețul contează, dar dacă va dura o oră să ajungeți în oraș în fiecare zi, merită să cheltuiți în plus pentru a vă maximiza timpul. Pe site-uri precum eSky.ro veți avea acces la peste 1.3 milioane de cazări în întreaga lume și bilete avion de la toate companiile aeriene, astfel că puteți alege ceea ce vi se potrivește din toate punctele de vedere

Marcați restaurante, cafenele și atracții pe Google Maps 

Unul dintre lucrurile de făcut înainte de a pleca într-un city break este să răsfoiți blogurile de călătorie și să verificați sugestii pentru locuri de mâncare și atracții de văzut. De aceea, asigurați-vă că marcați aceste locuri în hărțile Google. Așadar, oriunde vă aflați în oraș, puteți să verificați unul dintre restaurantele, atracțiile sau cafenelele recomandate din apropiere. În felul acesta, nu pierdeți timpul hoinărind în căutarea unui loc decent unde să mâncați.

4 modalități de a profita la maximum de City Break

Rezervați în avans bilete pentru evenimente și atracții

Când timpul este scurt, cu siguranță nu vreți să stați la cozi. Fie că optați pentru bilete la evenimente  sau intrări la diverse obiective turistice, vă veți bucura că ați făcut-o online de acasă. Majoritatea orașelor oferă un fel de permis care vă permite să treceți la coadă, să obțineți intrare în anumite atracții și, uneori, chiar să călătoriți gratuit cu transportul public.

Majoritatea orașelor oferă un fel de permis de transport public, cum ar fi cardul Oyster din Londra. Încărcați cardul sau cumpărați un permis care este valabil pentru o perioadă de timp și folosiți-l când vă urcați în mijlocul de transport sau când intrați într-o stație. Este mult mai ușor decât să căutați un bancomat atunci când vă dați seama că ați rămas fără numerar.

Destul de des, aceste abonamente oferă de fapt o reducere semnificativă atunci când plătiți cu cardul de transport, mai degrabă decât cu numerar, așa că nu numai că vă va economisi timp, ci vă va economisi și bani. De exemplu, cardul Oyster din Londra oferă un plafon zilnic de preț în funcție de zona în care călătoriți, pentru a vă asigura că nu cheltuiți peste o anumită sumă!

Planificați-vă bine itinerarul

Vacanțele reprezintă o pauză de la rutină, o șansă de a fi spontan și liber. Planificarea unui itinerariu în timpul călătoriei pare contra-intuitivă, dar cu timp limitat și multe de văzut, știți că este important să profitați la maximum de un city break.

Cu toate acestea, în loc să planificați fiecare minut al fiecărei zile, merită să vă dați seama ce atracții vreți cel mai mult să vedeți, unde sunt situate și de cât timp aveți nevoie. Vă puteți face o idee aproximativă despre ceea ce puteți realiza în mod rezonabil într-o zi și să faceți un plan concret, dar flexibil, cu privire la ceea ce vreți să faceți. Rețineți cuvântul „flexibil”. Asta înseamnă că dacă dați peste o priveliște minunată, o cafenea cool sau o piață despre care nu știați, puteți renunța la planul stabilit acasă.

4 modalități de a profita la maximum de City Break

De asemenea, merită să călătoriți în afara sezonului. Cozi mai scurte și mai puține persoane înseamnă mai mult timp petrecut explorând. Merită să călătoriți în Europa sau în destinații mai exotice și poți alege bilete avion Dubai pentru  mai/iunie și septembrie, spre deosebire de lunile de vară de vârf, când orașele sunt pline și căldura este înăbușitoare. Dacă aveți copii și sunteți legat de vacanțele școlare, atunci este mai dificil să puneți în practică acest sfat, dar, dacă este posibil, călătoria în afara sezonului înseamnă nu numai mai mult spațiu și timp pentru a vă bucura de destinație, dar înseamnă și zboruri mai ieftine și mai multe opțiuni când vine vorba de cazare.

Comenteaza