Foto UTCN prezentă la reuniunea European Student Assembly ESA24 de la Strasbourg

UTCN prezentă la reuniunea European Student Assembly ESA24 de la Strasbourg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a fost reprezentată la cea de-a treia ediție a reuniunii European Student Assembly (ESA), prin doamna Asist. dr. ing. Raluca Istoan, cadru didactic al Facultății de Construcții.

Evenimentul dedicat studenților care fac parte din alianțele universitare europene, a avut loc în perioada 10 - 12 aprilie 2024, la sediul Parlamentului European din Strasbourg (Franța). Ediția din acest an a fost organizată de Universitatea din Strasbourg în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, universități partenere în cadrul proiectului Erasmus+ Parteneriate de Cooperare „EUC Voices”.

UTCN prezentă la reuniunea European Student Assembly ESA24  de la Strasbourg

În acest an, în cadrul evenimentului ESA24 au fost selectați, din 2300 de aplicații, un număr de 251 de studenți, de 59 naționalități, din 170 universități europene, reprezentând 41 alianțe universitare europene, înglobând toate nivelurile de studii: licență, master și doctorat.

Această inițiativă își dorește să crească cooperarea europeană între instituțiile de învățământ superior din cadrul alianțelor universitare și să încurajeze studenții în susținerea propriilor valori, fiind un factor activ în cadrul problemelor cu care se confruntă cetățenii europeni. 

Proiectul Erasmus+ Parteneriate de Cooperare ”EUC Voices” este coordonat de Université Grenoble Alpes (Franța), în cooperare cu șase parteneri: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România), Université de Strasbourg (Franța), SGH Warsaw School of Economics (Polonia), Julius-Maximilians-Universität Würzburg (Germania), Erasmus Student Network, Università di Torino (Italia) și NHL Stenden (Olanda). Acestora li se alătură parteneri asociați: Université Franco-Allemande, Université Franco Italienne, FOREU 1 și 2, Technological Higher Education Association și Eötvös Loránd University (Budapesta, Ungaria). Proiectul Erasmus+ ”EUC Voices” se desfășoară în perioada septembrie 2023 - august 2026 și are la bază organizarea unui eveniment anual dedicat studenților din universitățile alianțelor europene (ESA- European Student Assembly), un eveniment anual dedicat ambasadorilor (EUSAF - European Student Ambassadors Forum) - studenți cu rol decizional în cadrul alianțelor din care fac parte și crearea unei rețele de alumni (EUC Alumni- European Universities Community Alumni) formată din studenții celor două evenimente menționate anterior.

UTCN prezentă la reuniunea European Student Assembly ESA24  de la Strasbourg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este reprezentată în cadrul proiectului Erasmus+ „EUC Voices”, dar și a evenimentului anual European Student Assembly, prin Asist. dr. ing. Raluca Istoan si Conf. dr. ing. Roxana Tămaș, cadre didactice ale Facultății de Construcții (UTCN).

Comenteaza