USR cere modernizarea integrală a străzii Borhanciului și prioritizarea drumurilor de legătură la centură. Ce spune viceprimarul Clujului

USR cere modernizarea integrală a străzii Borhanciului și prioritizarea drumurilor de legătură la centură. Ce spune viceprimarul Clujului

În ședința de Consiliu Local de vineri, 17 martie 2023, reprezentanții USR au cerut modernizarea integrală a străzii Borhanciului, dar și prioritizarea proiectului drumurilor de legătură la centura metropolitană.

„În bugetul de dezvoltare, aprobat de Consiliul local, printr-o inițiativă susținută și promovată de USR, avem incluși 8 milioane de lei pentru finalizarea studiului de fezabilitate la drumurile de legătură care fac conexiunea între centura metropolitană și cartierele Clujului.  Pentru strada Borhanciului unde, din păcate, au loc destul de frecvent accidente de circulație, vă solicităm să evaluați, dacă este posibilă, modernizarea integrală a străzii și nu doar a porțiunii cuprinse în intersecția cu strada Constantin Brâncuși-Fagului-Erich Bergler. Solicităm Primăriei prioritizarea proiectului drumurilor de legătură, astfel încât să avem finalizarea studiului într-un termen cât mai scurt, pentru a se putea trece la etapa următoare, exproprieri unde este cazul și lansarea licitației pentru proiectare și execuție”, a declarat consilierul Călin Groza (USR).

“În proiect nu este introdusă integral strada Borhanciului, pentru că nu este toată drum de legătură. În acest an nu este prinsă în buget modernizarea întregii străzi, dar vom face o analiză în legătură cu acest subiect și cu celelalte obiective pe care ni le-am propus. Vom analiza și vom reveni cu un răspuns”, a răspuns viceprimarul Dan Tarcea.

Lista drumurilor de legătură din prima etapă a realizării proiectului:

Drum de legătură 18, nod 7 – strada Bucium
Drum de legătură 22, nod 8 – strada Cernăuți Aleea Bâlea
Drum de legătură 23, nod 8 – strada Basarabiei  – strada Huedinului – Mehedinți
Drum de legătură 24, nod 8 – la strada Edgar Quinet până la strada D. Gusti
Drum de legătură 26, nod 9 – strada Frunzișului – strada Câmpului
Drum de legătură 27, nod 11 – la strada Mihai Românu
Drum de legătură 30, nod 13 – Borhanci, la strada R. Ladea, paralel cu centura
Drum de legătură 31, nod 13 – la strada Borhanci în sus până la strada Erich Bergel, în jos pe strada Borhanci prin sens giratoriu, continuare pe strada C. Brâncuși până la strada Lăcrămioarelor
Drum de legătură 32, nod 13 – Borhanci la Aleea Băișoara
Drum de legătură 33 L, nod 14 – la strada Soporului – strada Unirii
Drum de legătură 35a1, nod 14 – la strada Soporului Calea Someșeni

Pentru aceste drumuri de legătură se va realiza o licitație separată față de cea a centurii metropolitane, fondurile provenind de la bugetul local. 

Prin proiectul rectificare bugetară, votat astăzi de consilierii locali, se suplimentează fondurile pentru o serie de proiecte aflate în curs de derulare, precum și a celor care vizează SF-ul centurii ocolitoare a Clujului. 

 

Comenteaza