Taxiurile, pe banda dedicată de bus! Care e excepția privind îmbarcarea/ debarcarea

Taxiurile, pe banda dedicată de bus! Care e excepția privind îmbarcarea/ debarcarea

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță implementarea, cu caracter experimental, a măsurii de permitere a accesului taxiurilor pe banda dedicată transportului în comun și bicicletelor de pe Bd. Nicolae Titulescu, exclusiv pe tronsonul cuprins între str. Slănic și str.Valeriu Braniște, cu urmatoarele condiții:

  • accesul este permis doar taxiurilor cu client
  • nu se permite utilizarea stațiilor de transport public în comun ca puncte de îmbarcare/ debarcare a clienților, cu excepția intervalului orar 23.00-05.00.

Măsura a fost aprobată în cadrul Comsiei de Circulație și a intrat în vigoare începând de marți,19 noiembrie 2019.

"Unul dintre demersurile importante ale asociației a fost cel legat de accesul taxiurilor pe benzile dedicate transportului în comun, conform Legii 38/2003. După un dialog constructiv și argumentat cu administrația, în această săptămână începe derularea unui program pilot, pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

Accesul pe banda dedicată este posibil EXCLUSIV cu client, fără îmbarcare/debarcare pasager pe porțiuni în care transportul în comun poate fi perturbat. Ieșirea de pe banda dedicată se efectuează în Piața Cipariu/C-tin Brâncuși, cu respectarea priorităților. Porțiunea din Piața Cipariu- Piața Ștefan Cel Mare - Piața Avram Iancu NU este accesibilă datorită timpilor de semaforizare scurți.

Rugămintea noastră este să dăm dovadă de atenție sporită la rularea pe banda dedicată și de a nu perturba transportul în comun sau alți participanți la trafic. Mulțumim!", transmite Asociația Taximetriștilor Cluj. 

Comenteaza