Taxi-urile, INTERZIS pe culoarul dedicat tramvaielor pe Splaiul Independenței/ Cum se schimbă traficul în zona Parcului Central

Taxi-urile, INTERZIS pe culoarul dedicat tramvaielor pe Splaiul Independenței/ Cum se schimbă traficul în zona Parcului Central

De luni, 2 august 2021, va fi funcţional culoarul dedicat tramvaielor pe Splaiul Independenței, prin interzicerea traficului general între strada George Coșbuc și Opera Maghiară. 

Primarul Emil Boc a subliniat că taximetrele sunt interzise pe banda dedicată de tramvai de pe Splaiul Independeței. “Nu. La finalul lunii august vom avea studiile trafic, care vor spune foarte clar unde, ce şi cum. Legea spune foarte clar că se poate circula dacă nivelul de circulaţie permite, şi noi trebuie să stabilil acest lucru. Noi am dat drumul la acest studiu, care să se spună unde vor putea circula și unde nu. Urmează să luăm o decizie, în urma unei dezbateri publice, care ulteriror va fi supusă votului în Consiliul Local. Până atunci, regula este că nu se circulă pe benzile dedicate”, a spus Boc, la ZIUA LIVE. 

În acest moment, taximetrele pot circula, numai cu clienți, pe banda dedicată troleibuzelor de pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

Schimbări în traficul din zona Parcului Central

De asemenea, pe strada Cardinal Iuliu Hosu, se va introduce sens unic pe direcția Mănăștur - Opera Maghiară și va fi scos sensul giratoriu de la intersecția străzii Cardinal Iuliu Hosu cu strada Vasile Alecsandri. Apare un stand de taxi la intrarea de pe strada George Coșbuc, dar rămân și cele 85 de locuri de parcare existente. S-a amenajat şi o pistă de bicicletă, cu lățimea de 1,5 metri, pe partea cu Canalul Morii.  

Lucrările de modernizare pe străzile Vasile Alecsandri, Sindicatelor, Cardinal Iulius Hossu şi George Coşbuc au fost realizate de către RADP Cluj, direcţie în subordinea municipalităţii. 

Comenteaza