Winners Open 2021. Ana Bogdan țintește trofeul la Cluj-Napoca

Winners Open 2021. Ana Bogdan țintește trofeul la Cluj-Napoca
| Foto: digisport.ro

Jucătoarea clasată pe locul 101 mondial vine cu un singur gând al competiția WTA 250 de la Cluj, acela de a câștiga turneul.

Ana Bogdan trece prin una dintre cele mai bune perioade a carierei, și asta nu raportat la rezultate, ci prin faptul că și-a regăsit plăcerea de a juca tenis. Am văzut, la Roland Garros anul acesta, de ce e capabilă atunci când lucrurile se așază cum trebuie și cât potențial există.

Turneul de la Cluj ar putea fi momentul ei: se joacă pe zgură, acasă, cu susținere din partea publicului, iar Ana ne-a demonstrat că această combinație poate fi extrem de benefică pentru ea. În 2017, la turneul de la București (WTA 250), a ajuns până în semifinale, iar la Cluj a făcut meciuri excelente în Fed Cup.

STIL DE JOC

Ana joacă un tenis echilibrat și foarte rotund, cu nuanțe de counterpuncher și cu un rever de clasă. Stă foarte bine în raliurile de pe linia de fund, nu atacă întotdeauna, dar răspunde fără ezitări ritmului, e capabilă să joace foarte îngrijit, dar poate risca și juca agresiv, atunci când se simte încolțită. Lovitura ei preferată, marca înregistrată, e reverul, atât cel în lung de linie, cât mai ales cel în cross scurt.

REZULTATE NOTABILE ÎN 2021

Sferturi de finală la Istanbul (WTA 250), turul 3 la Roland Garros.

DE CE SĂ O URMĂREȘTI CU ATENȚIE LA CLUJ

Parcursul ei de la Roland Garros ne-a arătat ce jucătoare extraordinară e Ana și cât de departe poate urca, dacă găsește în mai multe meciuri nivelul de intensitate și concentrare arătat la Paris. Ana are aproape tot ce trebuie pentru a deveni o jucătoare și mai bună decât e deja – iar la Cluj sunt toate șansele ca ea să mai treacă un prag important al carierei sale, fie că e vorba de prima finală WTA a carierei sau, de ce nu, primul titlu WTA, obiectiv despre care a și vorbit în mod deschis că și-l dorește atins.

Comenteaza