Weldon, următorul transfer al CFR-ului? Brazilianul e dorit în China

Weldon, următorul transfer al CFR-ului? Brazilianul e dorit în China
După ce l-a vândut pe Renan, clujenii îl pot ceda şi pe atacantul brazilian Weldon, care este curtat de formaţia chineză Beijing Guan, pregătită de lusitanul Jaime Pacheco.

Weldon a sosit în vară la CFR de la Benfica Lisabona, "feroviarii" cheltuind cu el în jur de 800.000 de euro, aici intrând prima de instalare, salariul şi comisioanele plătite impresarilor. În vizorul chinezilor se mai află şi Moudou Sougou, un alt jucător de bază din primul "11" al echipei lui Jorge Costa.

Fotbaliştii din campionatul României sunt la mare căutare în China. După steliştii Pablo Brandan şi Cristi Tănase, curtaţi de echipe din prima ligă, Weldon de la CFR Cluj este dorit în atacul ocupantei locului second, Beijing Guan. Brazilianul a fost cerut în mod expres de antrenorul portughez Jaime Pacheco, care îl cunoaşte de pe vremea când antrena în Liga Sagres. CFR a cheltuit în jur de 800.000 de euro cu Weldon şi vrea să scoată cel puţin dublu dintr-un eventual transfer. În plus, "feroviarii" ar rămâne descoperiţi în ofensivă, unde, pe acelaşi post, mai joacă doar grecul Pantelis Kapetanos. În afara lui Weldon, prioritar pentru formaţia chineză, Beijing Guoan s-a interesat şi de serviciile senegalezului Moudou Sougou, dar oficialii din Gruia nu vor să-l lase să plece cel puţin până la finalul sezonului şi pe o sumă mare de bani. Preşedintele "feroviarilor", Iuliu Mureşan, a declarat în urmă cu câteva zile că vânzarea jucătorilor nu e un obiectiv pentru club, dar că s-ar mai putea despărţi de un fotbalist în cazul unei oferte foarte bune. "Există interes pentru mai mulţi jucători. Nu ne interesează să vindem, doar ne luptăm la titlu. Va pleca cineva doar dacă vom primi o ofertă foarte mare", a spus Mureşan.

Weldon (31 de ani) s-a transferat în vară la CFR Cluj de la Benfica Lisabona. Pentru echipa din Gruia a jucat 12 partide şi a înscris 7 goluri. Şi Sougou a sosit tot în vară, de la Academica Coimbra, iar la CFR a jucat în 18 partide, a marcat de cinci ori şi a furnizat nouă pase decisive. În vară, un alt "feroviar" a fost aproape să se transfere în campionatul Chinei. Atunci, Changchun Yatai a pus pe masă 800.000 de euro în schimbul lui Gabi Mureşan şi i-a oferit fotbalistului un contract de 500.000 de euro, însă mijlocaşul a refuzat, după ce nu s-a înţeles cu chinezii în privinţa unor clauze din contract. La Beijing Goan, echipa care îi urmăreşte pe Weldon şi Sougou, au evoluat în trecut şi românii Dan Alexa şi Ovidiu Burcă. Echipa a încheiat sezonul regulat pe locul al doilea în clasament, cu 58 de puncte.

Souza a refuzat venirea în România

Dorit de CFR Cluj, mijlocaşul lui FC Porto, Souza Dias (22 de ani), a declinat oferta de a juca în România, anunţând acest lucru pe un site de socializare. "Totul s-a terminat cu bine, începe o nouă etapă pentru mine", a spus brazilianul. "Perioada de transferuri din campionatele din vest s-a încheiat, dar nu este sigur că Souza rămâne la Porto, existând posibilitatea ca el să fie împrumutat la o echipă unde să joace meci de meci. Varianta Cluj a fost dezminţită chiar de el. În schimb, sunt şanse mari ca Souza să ajungă în Brazilia", menţionează presa din Portugalia.

 

 

Etichete
Comenteaza