Visul play-off-ului s-a spulberat. Universitatea Cluj nu a reușit să învingă la Voluntari

Visul play-off-ului s-a spulberat. Universitatea Cluj nu a reușit să învingă la Voluntari
| Foto: FC Universitatea Cluj

Deși porneau ca favoriți, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au remizat pe terenul ilfovenilor, scor 0-0, și vor juca din nou în play-out.

Început cu întârziere, startul jocului a avut în prim plan gazdele, care au încercat să pună presiune. Situația s-a schimbat rapid, iar "studenții" au preluat inițiativa. Chipciu a fost cel care a dat semnalul avansării spre poarta adversă, cu un șut de la distanță, care i-a pus ceva probleme lui Fernandez (17). Mai apoi, Popa a ajuns într-o poziție favorabilă, însă a fost blocat de un fundaș (20).

Universitatea Cluj și-a pierdut din ritm în fața unei echipe scurte, așezate pe două linii. De multe ori, clujenii au fost nevoiți să apeleze la mingea lungă plecată din gheata lui Masoero, dar Popa nu a putut câștiga duelurile la cap cu adversarii. Mai mult, unul dintre cei ce l-au blocat pe atacantul Universității, Armaș, a semnat cea mai mare ocazie a primei părți, când a trimis cu capul puțin pe lângă poartă (27).

Împinși către poarta gazdelor de suporterii prezenți la Voluntari "studenții" au încercat în zadar să găsească soluțiile potrivite în fața unui bloc defensiv bine așezat. Astfel, scorul pauzei era 0-0, iar echipa clujeană rata prezența în play-off, având în vedere rezultatele din celelalte partide.

Chiar dacă Universitatea a avut un start lansat în partea secundă, ocazia importantă a fost semnată tot de ilfoveni, când Armaș a fost din nou periculos după o lovitură de colț (54). După ce prima oră a partidei s-a scurs, Ioan Ovidiu Sabău i-a trimis pe teren pe Oancea, Rus și V. Gheorghe, iar situația a părut că se schimbă în bine.

Oaspeții și-au împins adversarii în treimea lor și au început să pună presiune. Timp de câteva minute, Universitatea a încercat prin orice mijloace să amenințe poarta lui Fernandez, însă defensiva ilfoveană a rezistat. Spre final, Vali Gheorghe a încercat și din lovitură liberă, însă portarul iberic a fost la post (87).

Când totul părea pierdut, de la Ploiești au venit veștile bune. Petrolul a egalat Sepsi și rezultatul trimitea Universitatea în play-off. Pițian a ratat o ocazie uriașă în prelungiri, însă părea că nu va conta. Lovitura a venit abia în ultimele secunde ale jocului, când covăsnenii au preluat din nou conducerea la Ploiești.

Partida de la Voluntari s-a încheiat 0-0, iar Universitatea a ratat șansa uriașă de a ajunge în play-off-ul Superligii. Clujenii încheie sezonul regulat cu 42 de puncte și vor începe play-out-ul de pe prima poziție.

Comenteaza