Viitorul sună bine: CFR e neînvinsă sub comanda lui Eugen Trică

Viitorul sună bine: CFR e neînvinsă sub comanda lui Eugen Trică
"Feroviarii" trag tare pentru a-şi salva posturile în vară, după ce finanţatorul Arpad Paszkany a ameninţat că va schimba din temelii echipa la finalul acestui sezon.

Fosta campioană s-a impus cu 2-0 pe terenul Viitorului Constanţa şi arată mult mai bine faţă de începutul anului. Eugen Trică pare să fie soluţia ideală pe banca tehnică, fiind neîinvins în patru partide.

Steaua a câştigat recent titlul de campioană cu etape înainte de finalul sezonului. A triumfat zdrobitor, iar CFR Cluj îşi linge rănile şi dă semne de revenire abia în ultimele runde. Eugen Trică a bifat al patrulea meci consecutiv fără înfrângere pe banca tehnică, iar conducerea clubului se felicită pentru decizia de a-i încredinţa echipa până în vară, cel puţin. "A reuşit să schimbe atitudinea, jocul s-a schimbat radical, avem o altă exprimare, am pus Steaua în dificultate acasă, fotbaliştii sunt mult mai determinaţi şi vor să arate că au valoare. Trică a reuşit să îi resusciteze, este meritul său în proporţie covârşitoare. Vom vedea ce va fi din vară, noi suntem foarte mulţumiţi de el", l-a lăudat preşedintele Iuliu Mureşan.

Clujenii s-au impus duminică în faţa celor de la Viitorul Constanţa, cu 2-0, după un joc în care au mai irosit câteva ocazii de a înscrie. Constănţenii sunt aproape de retrogradare, însă CFR-ul n-a avut milă de formaţia lui Hagi. Ciprian Deac a deschis scorul după un şut deviat de zid (52), iar Sergiu Buş a închis tabela după ce a scăpat de ofsaid şi a marcat printre picioarele lui Busbuchi (74). CFR-ul pare că şi-a regăsit pofta de joc sub comanda lui Eugen Trică după un început dezastruos de 2013, cu 10 partide oficiale fără victorie. "Feroviarii" se pot gândi serios şi la câştigarea Cupei României, singurul obiectiv rămas în acest an. De altfel, Cupa i-ar putea aduce lui Trică şi o prelungire nesperată a contractului scadent în vară.

Reamintim că în manşa tur a semifinalelor CFR a remizat în Gruia cu Astra Giurgiu, scor 0-0, însă a jucat în inferioritate numerică mai bine de o oră, după ce Gabi Mureşan a fost eliminat pentru un cot aplicat lui Seto. Returul e programat pe 22 mai, la Giurgiu, iar câştigătoarea are şanse mari să evolueze în finală cu Petrolul Ploieşti, care s-a impus cu 3-0 în partida cu Oţelul Galaţi, din cealaltă semifinală. Finala Cupei României e programată pe 1 iunie, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

După 29 de etape, CFR Cluj ocupă locul 9 în Liga 1, cu 43 de puncte.

 

 

Comenteaza