Victorie la pas pentru U-BT în duelul cu Steaua. Tinerii “studenți” au fost remarcații partidei din Sala Polivalentă

Victorie la pas pentru U-BT în duelul cu Steaua. Tinerii “studenți” au fost remarcații partidei din Sala Polivalentă
| Foto: u-bt.ro

Formația clujeană s-a impus fără emoții în compania echipei din capitală, scor 106-72, în cel de-al doilea meci al Ligii Naționale.

După succesul cu CSO Voluntari, U-BT a avut o misiune mai facilă în compania Stelei. Elevii lui Mihai Silvășan au trecut fără probleme de bucureșteni, scorul pauzei mari fiind 62-32. Scorul i-a permis tehnicianului să debuteze o serie de tineri baschetbaliști, crescuți în Academia clubului.

Astfel, David Lăpuște, Alex Turdean și Darius Coste au bifat primele minute la seniori în duelul cu Steaua.

Mai mult, David Vida, un alt baschetbalist crescut de U-BT, a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 25 de puncte și 7 recuperări. Justin Edwards a înregistrat și el 19 puncte și 6 recuperări, în timp ce Guzman (14 puncte, 8 recuperări) și Grasu (14 puncte, 7 recuperări) s-au aflat și ei printre remarcați.

“Cred că ne-am autodepășit. Îmi era frică puțin de turneu din cauza absențelor, însă jucătorii au făcut o treabă extraordinară. S-au motivat suplimentar și au compensat prin dăruire și intensitate lipsa oamenilor mari.

Am jucat cu un singur om mare, Șanta. Mă bucură cele două victorii. Asta ne doream, știam că va fi greu, chiar dacă scorul ultimului meci nu o arată, dar Steaua a fost o echipă competitivă, mai ales la începutul meciului.

Am avut o zi reușită la trei puncte, am izbutit un procentaj de aproape 50%, ceea ce este senzațional. Am dominat și lupta la recuperare. Steaua are jucători importanți din punct de vedere al recuperărilor.

Mergem mai departe, scopul nostru nu este să câștigăm un turneu sau altul, ci să fim campioni. Au debutat și cei trei juniori. Mă bucur că scorul mi-a permis să îi introduc în teren. Și-au făcut treaba foarte bine. Asta arată și nivelul la care se află academia noastră”, a declarat Mihai Silvășan.

Antrenorul de la U-BT Cluj a fost completat și de elevii săi, David Vida, Ștefan Grasu și Justin Edwards.

“Sunt entuziasmat de aceste victorii. A fost greu, chiar dacă nu am jucat meciul cu Constanța. Am făcut față și am arătat ce am putut. M-am simțit liber și am avut o atitudine bună pe teren, am fost concentrat și am dat totul. Atât m-a interesat. Sunt mulțumit de mine, deși puteam mai mult în apărare și în atac”, a spus Vida.

“A fost destul de greu, ne-au lipsit jucători importanți. La primul joc nu m-am simțit foarte confortabil, nu m-am regăsit. Am încercat să schimb asta în timpul liber și am reușit. Cel mai important este să fim împreună și aș spune că avem cel mai bun căpitan din lume, Patrick Richard.

Le transmit suporterilor să aibă la fel de multă încredere în noi, le vom oferi de fiecare dată un show. Sperăm că ne vom revedea în sală în curând. Mă bucur că am jucat mult noi, tinerii, suntem încrezători și este foarte greu să fim doborâți”, a precizat Grasu.

”Sunt două victorii uriașe, mai ales că nu au jucat jucători importanți. Am fost pregătiți să jucăm și să facem orice a fost nevoie pentru victorie. Am respectat rutina obișnuită, de aceea am fost atât de pregătiți. A fost greu fără pivoții noștri, chiar dacă misiunea noastră a părut ușoară. Ne-am ajutat la tot felul de capitole și vrem să le mulțumim fanilor. Vom încerca să jucăm cât de bine putem”, a declarat Edwards.

Comenteaza