Victorie după victorie pentru U-BT. "Studenții" au obținut un nou succes în EuroCup

Victorie după victorie pentru U-BT. "Studenții" au obținut un nou succes în EuroCup
| Foto: u-bt.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan a învins ratiopharm Ulm, scor 86-75, și a ajuns la 5 victorii europene în actualul sezon.

Ambele defensive au fost la întălțime în primele minute, însă clujenii au reușit rapid să găsească drumul spre panoul advers. "Studenții" au avut un run de 14-0 și, în ciuda eforturilor oaspeților de a reveni, conduceau cu 26-14 după primele 10 minute.

Apărarea clujeană a mers excelent în sfertul secund, iar baschetbaliștii de la ratiopharm Ulm au marcat doar 3 puncte în primele 6 minute. Elevii lui Mihai Silvășan au menținut ritmul bun, iar la pauză aveau un avantaj ce părea a fi confortabil, 51-24.

Situația avea să se schimbe după revenirea de la vestiare, când blestemul celui de-al treilea sfert a lovit din nou. Oaspeții au redus considerabil din ecart și s-au apropiat la 12 puncte. Ajutați și de publicul din BT Arena, care a simțit momentul mai slab, "studenții" au reușit să conserve o parte din avantaj, iar cu 10 minute înainte de final conduceau cu 64-48.

Scenariul de după pauză s-a repetat și în sfertul al patrulea, iar ratiopharm Ulm s-a apropiat la doar 7 lungimi. Imediat, energia din sală s-a transmis și pe parchet, iat Cățe și Seeley au tăiat din elanul oaspeților cu câte două puncte marcate de fiecare. Astfel, încurajați necondiționat din tribune, elevii lui Mihai Silvășan s-au impus cu 86-75 și au reușit o nouă victorie europeană.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost D.J. Seeley (21 puncte, două pase decisive), urmat de Karel Guzman (16 puncte, 6 recuperări) și Emi Cățe (12 puncte, 5 recuperări).

Comenteaza