Victoria, singura opţiune pentru "ferovari". CFR întâlneşte FC Voluntari

Victoria, singura opţiune pentru
În funcţie de rezultatul pe care îl va obţine, echipa din Gruia se poate apropia sau îndepărta de play-off.

CFR Cluj joacă, sâmbătă, pe teren propriu, cu FC Voluntari, în cea de-a opta etapă de campionat.

În funcţie de rezultatul pe care îl va obţine, echipa din Gruia se poate apropia sau îndepărta de play-off.

Etapa trecută, "ferovarii" au remizat, acasă, cu CS Universitatea Craiova, scor 0-0. Elevii lui Miriuţă au evoluat în inferioritate numerică din minutul 24, după eliminarea fundaşului Andrei Mureşan.

De partea cealaltă, FC Voluntari a învins cu 4-1 "lanterna roşie" ACS Poli Timişoara.

CFR se clasează pe locul 12, cu 4 puncte şi un golaveraj de 10-6. La rândul ei, echipa antrenată de Florin Marin ocupă locul 7, cu 14 goluri marcate şi doar 8 primite.

Cu o victorie sâmbătă, formaţia din Gruia se poate apropia la 5 puncte de ultimul loc care asigură calificarea în play-off. Poziţia respectivă este ocupată de Dinamo, cu 11 puncte şi un golaveraj de 12-7.

În cazul unui eşec, însă, trupa lui Miruţă îşi reduce considerabil şansele de a încheia sezonul regulat între primele şase formaţii din Liga 1. Joia viitare, CFR Cluj va întâlni la Bucureşti, liderul Steaua. 4 zile mai târziu, clujenii se vor bate cu Gaz Metan, o altă contracandidată în lupta pentru ultimul loc de play-off.

Palmaresul "ferovarilor" din stagiunea precedentă cu Voluntari este favorabil. CFR a câştigat două meciuri (2-0, 2-1), a obţinut o remiză (2-2) şi un singur eşec (0-1).

Cele mai importante absenţe ale grupării din Gruia vor fi fundaşii Mario Camora şi Andrei Mureşan. Căpitanul "vişiniilor" revenise sâmbăta trecută pe teren, după ce a stat departe de gazon aproape o lună. Accidentarea, însă, i-a recidivat. De partea cealaltă, Mureşan s-a ales cu o susppendare după un cartonaş roşu primit în ultimul meci, cu CS Universitatea Craiova.

Din cei cinci marcatori ai "feroviarilor" în actualul sezon - Cristian Lopez (4 goluri), Davide Petrucci (2 goluri), Bruno Guimaraes (1 gol), Tiago Lopes (1 gol) şi Cristi Bud (1 gol) - doar ultmii doi se mai află în lot. Petrucci a ajuns în Turcia, la Rizespor, Lopez la RC Lens (Franţa), iar Guima a plecat din postura de jucător liber de contract.

De partea cealaltă, Voluntari va avea în teren un fost jucător de la CFR. E vorba de fundaşul Vasile Maftei, care a lucrat şi sub comanda lui Miriuţă. Portarul Bornescu este o altă piesă grea, care a jucat la "U" în trecut.

Cel mai important fotbalist al lui Florin Marin rămâne, însă, atacantul Florin Cernat. Vârful de 36 ani a marcat 8 goluri în campionatul trecut, pentru FC Viitorul. Etapa precedentă, Cernat a înscris şi primele goluri pentru ilfoveni. El a realizat o dublă în succesul, 4-1, cu ACS Poli Timişoara.

CFR Cluj - FC Voluntari se joacă mâine seară, de la ora 18:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Meciul poate fi urmărit la televizor pe Dolce, Look şi Digi.

CFR 1907 Cluj - FC Voluntari

Echipe probabile:

CFR Cluj (4-2-3-1): Mihai Mincă - Tiago Lopes, Ionuţ Larie, Răzvan Horj, Andrei Peteleu - Gomelt, Nascimento - Rus, Juan Carlos, Păun - Cristi Bud

Antrenor: Vasile Miriuţă

FC Voluntari (4-1-4-1): Bornescu - Filipov, Balaur, Maftei, Acsinte - Tăbăcariu - Popadiuc, Marinescu, Novac, Ivanovici - Florin Cernat

Antrenor: Florin Marin

Locaţie: Stadion Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Brigadă de arbitri: Marcel Bîrsan (centru), Bogdan Gheorghe şi Florin Danşa (tuşă), Ionuţ Coza (arbitru de rezervă)

Comenteaza