Veteranii Stipanovic și Richard au dus U-BT spre un nou succes european. Ce spun cei doi jucători

Veteranii Stipanovic și Richard au dus U-BT spre un nou succes european. Ce spun cei doi jucători
| Foto: u-bt.basketball

Liderii din vestiarul campioanei României au contribuit decisiv la victoria de pe teren propriu în compania celor de la Buducnost Podgorica.

U-BT Cluj-Napoca a obținut un nou succes în EuroCup, al treilea în primele 4 runde, și se apropie de performanța din sezonul trecut, când "studenții" au reușit 5 victorii în grupele competiției continentale.

Cel mai recent succes a venit pe teren propriu în compania celor de la Buducnost Podgorica, scor 89-74. Printre cei mai buni jucătoriai echipei clujene au fost cei doi lideri din vestiar, Patrick Richard și Andrija Stipanovic.

Autor a 15 puncte și 4 pase decisive, căpitanul U-BT, care deține și cetățenie română a oferit concluziile sale la finalul partidei și a lăudat publocul clujean, care a fost mereu alături de echipă.

"Am fost motivați încă de la început și am jucat ca o adevărată echipă. Am izbutit 27 de assit-uri, am găsit întotdeauna omul liber. Când faci asta, baschetul devine distractiv. Toată lumea se bucură și ai mai multă energie în apărare.

A fost o atmosferă grozavă, avem cei mai buni fani din EuroCup. Este un sentiment minunat să câștigi în fața lor și îi așteptăm în număr și mai mare. Fiecare meci este important, deoarece toate partidele sunt dificile.

Luăm totul pe rând, vom merge în Grecia și vom evolua în cea mai dificilă sală din Europa. Referitor la punctele marcate, nu mi-am pierdut încrederea și am continuat să arunc. Băieții m-au împins de la spate și mă bucur că a ieșit așa", a spus Patrick Richard.

În schimb, Andrija Stipanovic, cel care a reușit 18 puncte și 3 recuperări, a ținut să evidențieze performanța colegului său.

"Este o victorie grozavă, împotriva unei echipe de tradiție din EuroCup. A fost o provocare mare și am arătat pe teren că ne dorim un rezultat mare. Am jucat dur, s-a văzut asta, dar mie îmi plac astfel de meciuri.

Astăzi eu am câștigat bătălia cu Williams. Nu sunt adeptul limbajului grosolan în timpul meciurilor. Totuși, dacă sunt nevoit, voi răspunde. Prefer să mă concentrez la jocul nostru și la obținerea victoriei.

În plus, mă bucur pentru Patrick Richard, a demonstrat încă o dată că este un adevărat marcator. Luăm totul pe rând, acum vom reveni în campionat și după aceea vom pleca la Salonic. Ne așteptăm să fie greu acolo, dar cred că avem valoarea necesară să câștigăm", a declarat Stipanovic.

Comenteaza