Vești bune pentru formațiile din Liga a 2-a. Din sezonul viitor crește valoarea drepturilor TV

Vești bune pentru formațiile din Liga a 2-a. Din sezonul viitor crește valoarea drepturilor TV
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipele din eșalonul secund ar putea încasa o sumă mai mare din drepturile de televizare, începând cu stagiunea următoare.

Prezența în sezonul viitor al Ligii a 2-a a unor formații care benenficiază de un număr important de fani, precum Universitatea Cluj, Poli Timișoara, Petrolul, CSA Steaua sau Poli Iași ar putea duce la creșterea valorii drepturilor TV.

În acest moment suma totală încasată de echipele din eșalonul secund este 600.000 de euro, însă din stagiunea următoare ar putea ajunge la 720.000 de euro, anunță Auraș Brașoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF.

În plus, președintele celor de la Concordia Chiajna a dezvăluit și că singura modificare pe care o va suferi sistemul competițional va fi în play-out, unde meciurile se vor juca tur-retur, spre deosebire de sezonul trecut când s-au disputat într-o singură manșă.

“Singura posibilă schimbare este legată de playout, care se va juca tur-retur. Nu cum s-a întâmplat în pandemie… Dacă o echipă nu se înscrie în Liga 2 intră Comuna Recea, apoi conform criteriilor legate de meritul sportiv următoarea echipă va fi CSM Reșița.

Discuțiile pentru drepturile tv la eșalonul secund sunt în pline negocieri. Au trecut cei 3 ani, acum vorbim despre o nouă sumă. Mă aștept ca banii să fie mai mulți. În varianta pesimistă vorbim de 15-20 la sută, varianta optimistă merge la 25-30 la sută. Cred că varianta corectă ar fi 20 de procente în plus”, a declarat Auraș Brașoveanu pentru Prosport.

Comenteaza