Veste bună pentru Națională. Câte echipe din Europa vor ajunge la Mondiale din 2026

Veste bună pentru Națională. Câte echipe din Europa vor ajunge la Mondiale din 2026
Europa ar putea trimite mai multe echipe la Cupa Mondială începând cu ediția din 2026, potrivit recomandărilor adoptate, joi, de către FIFA.

Europa ar urma să trimită 16 echipe la turneul final, față de 13 în prezent, începând cu Mondialul de Fotbal din 2026, primul cu 48 formații, notează Agerpres.

Confederația africană (CAF), de la 5 selecționate la 9, Confederația asiatică (AFC), de la 4,5 la 8, Confederația Americii de Nord, Americii Centrale și Caraibelor (CONCACAF), de la 3,5 la 6, iar America de Sud (CONMEBOL), de la 4,5 la 6.

Oceania, care avea doar 0,5 locuri, iar o reprezentată a sa trebuia să joace un baraj pentru a a avea șansa calificării, va dispune de acum de un loc direct.

Gazda turneului final se califică automat, iar confederației din care face parte i se retrage un loc.
Cele două locuri rămase vor fi decise de un play-off la care vor participa șase naționale, play-off ce va avea loc în țara gazdă a Mondialului, posibil în luna noiembrie a anului dinaintea turneului final. La play-off va participa câte o echipă din fiecare competiție, exceptând UEFA, și o echipă suplimentară de pe continentul țării gazdă.

Această modificare va fi supusă spre ratificare Consiliului FIFA pe 9 mai 2017, la Bahrain, cu două zile înainte de Congresul forului mondial.

România este angrenată în prezent în calificările pentru Mondialul din 2018, găzduit de Rusia. ”Tricolorii” ocupă locul 4 în Grupa E, cu 6 puncte. În ultimul joc, selecționata lui Christoph Daum a remizat cu Danemarca, scor 0-0, pe Cluj Arena, în cea de-a cincea etapă din preliminarii. Următorul meci este programat pe 10 iunie, în deplasare, contra Poloniei.

În formatul actual, din Europa se califică câștigătoarele celor 9 grupe de calificare, iar primele 8 reprezentative de pe locul secund ajung la baraj. 

Naționala României a evoluat ultima dată la un Mondial în 1998, când s-a oprit în optimi, după o înfrângere în fața Croației (0-1).

Comenteaza