Foto Universitatea și CFR au dat-o iarăși la pace în Cupa României

Universitatea și CFR au dat-o iarăși la pace în Cupa României
| Foto: ZIUA de Cluj

Într-un meci în care spectacolul din tribune a fost mai încântător decât cel din teren, rivalele din Cluj-Napoca au remizat, scor 1-1. 

Duelul de la distanță al celor două galerii a început încă din momentul în care jucătorii au ieșit la încălzire. Pe lângă clasicele injurii adresate între rivali, susținătorii CFR-ului au adresat mai multe scandări rasiste, care au trecut neobservate. După fluierul de start, suporterii Universității au pregătit o scenografie specială, care aduce aminte de momentul petrecut în Gruia în urmă cu 21 de ani.

u cluj cfr cupa

Mai mult, la jumătatea reprizei, Peluza "Șepcile roșii" a afișat un mesaj ce înfățisa mitul hidrei, care era colorată vișiniu și un Hercule îmbrăcat în alb și negru care răpunea creatura. În schimb, pe gazon ritmul nu a fost unul care să se ridice la nivelul lui adevărat derby.

u cluj cfr cupa

"Studenții" au dominat clar la capitolul posesie și au fost mai prezenți în jumătatea adversă, în timp ce "feroviarii" au găsit cu greu drumul spre careul în care Iliev s-a plictisit pe durata primei reprize. Eforturile au dat roade abia pe finalul reprizei, când Nistor a centrat din corner, iar Kresic și-a trimis în proprie poartă (41). Așadar, Universitatea conducea la pauză, scor 1-0.

Actul secund a început cu o nouă reprezentație vizuală din partea peluzei gazdă, care l-a afișat pe Joker, personajul din benzile desenate DC. Totuși, pe teren "feroviarii" au fost cei care au început mai bine repriza și au forțat egalarea. După ce Mogoș a ratat de puțin ținta (59), nou-intratul Bîrligea a profitat de letargia apărării gazdelor și l-a învins pe Iliev (66).

u cluj cfr cupa

Replica a venit din partea lui Dan Nistor, care s-a aflat în poziție ideală, dar a trimis inexplicabil pe lângă stâlpul porții (70). Pe măsură ce timpul s-a scurs, ambele formații au părut mulțumite cu rezultatul de pe tabelă, care le conferă șanse la calificarea în faza următoare a competiției.

Astfel, la fel ca în stagiunea precedentă, Universitatea și CFR au încheiat la egalitate, scor 1-1, derby-ul din Cupa României. În urma acestui rezultat, cele două rivalr din oraș au acumulat câte 4 puncte în Grupa B.

Comenteaza