Universitatea Cluj, victorie de moral împotriva lui Metaloglobus. “Studenții” au bifat al doilea succes în play-out

Universitatea Cluj, victorie de moral împotriva lui Metaloglobus. “Studenții” au bifat al doilea succes în play-out
| Foto: FC Universitatea Cluj

Deși nu a impresionat, trupa lui Costel Enache a reușit să obțină cele trei puncte în fața formației din capitală, scor 2-0. 

Partida de pe Cluj Arena a avut un start echilibrat. Ambele formații au suferit la capitolul pase reușite, iar acțiunile ofensive au lipsit. Prima oportunitate importantă a venit la jumătatea reprizei, când Coman a trimis din lovitură liberă direct în brațele lui Muțiu (24). După jumătate de oră de joc, Taub a centrat bine din lovitură liberă, balonul a fost deviat spre careul mic de unde Dican a trimis în poartă (31).

Universitatea Cluj s-a retas după golul înscris, însă oaspeții nu au reușit să pună probleme serioase. Totuși, Bolohan a avut o dublă ocazie, dar balonul s-a scurs pe lângă poartă, iar scorul pauzei a fost 1-0, în favoarea “studenților”.

Imediat după startul actului secund, Pîrvulescu a pătruns bine pe flancul drept, a trimis în careu, dar Ogbu nu a reușit să îl învingă pe Nedelcovici din apropiere (48). Jocul s-a echilibrat din nou, cu un oarecare plus pentru oaspeți, care au dominat la capitolul posesie, în timp ce “Șepcile roșii” au mizat pe cartea contraatacului.

Minutul 69 a adus o ocazie importantă pentru echipa clujeană. Pîrvulescu a scăpat din marcaj în careul advers și a șutat puternic la colțul scurt, însă goalkeeper-ul oaspeților a salvat. Mai târziu, “studenții” au primit penalty, Filip și-a asumat responsabilitatea, însă a șutat în portar, iar balonul a ieșit în afara terenului (77).

Cu toate acestea, clujenii au reușit să majoreze diferența până la final. Același Dican s-a aflat la capătul unei faze ofensive și a reușit să stabilească scorul final pe Cluj Arena, 2-0 în favoarea “Șepcilor roșii”, care au reușit astfel cel de-al doilea succes în Grupa A din play-out-ul Ligii a 2-a.

 

Comenteaza