Universitatea Cluj și-a prezentat cele nouă achiziții pentru noul sezon al Superligii

Universitatea Cluj și-a prezentat cele nouă achiziții pentru noul sezon al Superligii
| Foto: ZIUA de Cluj

Fotbaliștii care au sosit în perioada de mercato au prefațat stagiunea care va începe la finalul săptămânii.

Universitatea Cluj s-a întârit cu nu mai puțin de nouă jucători după revenirea în prima ligă. Andrei Pițian, Adrian Bălan, Marius Briceag, Ovidiu Bic, Rolandas Baravykas, Florin Purece, Alex Chipciu, Laurențiu Brănescu și Cătălin Hlistei au fost prezenați oficial și au vorbit despre așteptările lor de la primul sezon alături de "Șepcile roșii".

Andrei Pițian, fundaș - transferat de la Chindia Târgoviște

"Mă bucur că suntem cu toții aici și că am ajuns la Universitatea Cluj. Sper că alături de colegii mei vom reuși să facem un sezon cât mai bun. Mi-am dorit mult să ajung la acest club, au mai fost tentative și în anii trecuți. Sper să contribui cât mai mult la îndeplinirea obiectivelor."

Adrian Bălan, atacant - transferat de la Rapid

"Sunt fericit că am ajuns la "U" Cluj. Sper să facem suporterii fericiți la fiecare meci. Este devreme să vorbim despre obiective, dar vom lua fiecare meci în parte și sperăm să obținem cât mai multe puncte.

Pot să îi asigur pe suporteri că vom da totul pe teren și ne vom dărui la fiecare meci. Am ales acest club pentru fani. Pentru mine e important să câștige echipa, dar îmi doresc să marchez cât mai mult.

FCSB are o echipă bună, au avut poate cel mai bun joc anul trecut. Prin unitatea noastră sper să îi învingem. Am mare încredere și sper să reușim acest lucru."

Marius Briceag, fundaș - transferat de la FC Voluntari

"Mă bucur că am ales "U" Cluj, un club mare, cu tradiție și suporteri minunați. Sper să începem cât mai bine campionatul."

Ovidiu Bic, mijlocaș - transferat de la CS U Craiova

"Sunt fericit că am ajuns la un club de tradiție cu suporteri extraordinari. Sper să reușim să facem cât mai multe lucruri frumoase împreună și să avem cât mai multe bucurii. Încă de când eram mic îmi doream să ajung la "U" Cluj.

Încercăm să obținem maximum din fiecare meci. Nu trebuie să ne gândim la retrogradare, trebuie să o luăm pas cu pas. Avem o echipă cu experiență și sperăm să avem un campionat bun."

Rolandas Baravykas, fundaș - transferat de la UTA

"Universitatea Cluj e un club mare și voi încera să ajut echipa să își îndeplinească toate obiectivele. Sunt aici de o lună, am avut parte de un cantonament bun și cred că avem calitate. Suntem cu gândul la primul meci."

Florin Purece, mijlocaș - transferat de la Farul Constanța

"Sunt fericit să mă aflu aici. Trebuie să jucăm fiecare meci cu multă dăruire și cred că vom face un sezon bun. Am încredere în echipă și avem mulți jucători cu experiență. "U" Cluj a fost prima echipă care m-a contactat, cunosc oamenii de aici. Cred că vom face un sezon bun.

Avem o echipă experimentată și din această cauză nu trebuie să avem emoții cu retrogradarea. Trebuie să ne propunem cât mai mult. O luăm pas cu pas, sperăm să obținem rezultate bune și să atragem suporterii alături de noi. Văd această echipă undeva la jumătatea clasamentului."

Alex Chipciu, mijlocaș - transferat de la CFR Cluj

"Într-adevăr am o clauză și dacă voi juca în meciul direct cu CFR, "U" va trebui să plătească niște bani. Ei plătesc o parte din salariu, dar eu personal mi-aș dori să joc. Nu pentru a mă răzbuna, ci pentru că îmi place fotbalul. De asta am venit aici.

Mă simt foarte bine aici, am fost primit foarte bine, chiar diferit față de cum am fost primit la CFR. Îmi place acest entuziasm, e ceva frumos în jurul echipei. Asta motivează jucătorul să aibă o altă stare de spirit.

M-am gândit mult înainte să vin aici, am întrebat cum privește galeria acest transfer. Oamenii au fost foarte pozitivi. Va fi bine, nu am simțit niciodată asta la CFR Cluj. Știe toată lumea emulația care se creează aici. Sunt convins că suporterii vor fi aproape.

Am contract doar un an, dar după prima impresie mi-aș dori să mai rămân. M-am și obișnuit aici în oraș, nu aș mai fi fost dispus să plec. Nu mă gândeam că îmi va plăcea atât de mult Clujul, e mai liniștit."

Laurențiu Brănescu, portar - transferat de la Farul Constanța

"Sunt foarte fericit că am ales "U" Cluj. Având în vedere că sunt printre ultimii sosiți am avut șansa să văd ce jucători au venit înaintea mea și asta cu siguranță a cântărit în decizia mea. Știu că ne așteaptă un sezon greu și va trebui să luăm maximum la fiecare meci.

Echipele s-au întărit, dar dacă vom fi un grup unit vom reuși să avem rezultate pozitive. Chiar dacă jucăm la Mediaș, cu siguranță suporterii vor fi alături de noi. Vom trece peste această perioadă și sperăm să avem cât mai multe puncte când revenim"

Cătălin Hlistei, mijlocaș - transferat de la Rapid

"Mă bucur să fiu alături de acești băieți la Universitatea Cluj. Sperăm să facem cât mai multe rezultate bune și să îi facem fericiți pe suporteri. E o atmosferă foarte bună în vestiar. Îmi place să joc la echipe cu suporteri"

Alături de jucători a fost prezent și managerul sportiv Gabriel Giurgiu, care a transmis un mesaj optimist înainte de startul sezonului.

"Ne bucurăm că am reușit să semnăm cu acești băieți, care alături de ceilalți din lot, sunt convins că vor face tot posibilul să avem evoluții bune, să adunăm puncte și să facem fericiți suporterii. Am urmărit să îi integrăm în cantonamentul din Austria și în perioada următoare vom reuși să facem față cu brio jocurilor din Liga 1.

Mă bucur că toți au acceptat oferta noastră. Important e să știe că au fost aduși pentru a ridica nivelul sportiv și sunt convins că și ei știu la ce echipă au venit. Cred că vom avea un grup bun, care se va putea lupta cu oricine", a spus managerul sportiv al clubului clujean.

Debutul de sezon le pune față în față pe Universitatea Cluj și FCSB. Duelul din capitală este programat duminică, 17 iulie, de la 21:30. 

loading...
Comenteaza