Foto Universitatea Cluj s-a reunit cu gândul la Liga 1: “Avem un singur țel, acela de a promova”

Sub comanda lui Erik Lincar, formația clujeană a revenit la antrenamente înaintea noul sezon.

După mai bine de o lună și jumătate de la ultimul meci oficial, Univeristata Cluj a reluat pregătirile înaintea noii stagiuni din Liga a 2-a. La ședința de pregătire condusă de Erik Lincar au fost prezente o parte din noile achiziții, printre care și cel mai recent transfer, Florin Mitrea, dar și o serie de fotbaliști de la echipele de juniori.

“Eu consider că transferurile prin pe care le vom face vom ridica standardele la nivelul la care să ne permită să promovăm la Liga 1. La finalul sezonului trecut, multor jucători le-a expirat contractul, unii au preferat să aleagă alte destinații, cu alții suntem în negocieri, dar trenează din anumite motive. Încercăm să ne mișcăm și să transferăm jucători și în următoarele zile.

Important va fi grupul, spritiul pe care îl vom avea, facem pași în acest sens. Noi încercăm să formăm un lot de 26 de jucători incluzând și portarii. Este adevărat că mai trebuie să mai completăm lotul. I-am avut și îi avem sub observație pe jucătorii din pepiniera noastră.

Vom avea un joc cu echipa U19, dar și cu Unirea Dej, Viitorul Șelimbăr, Ripensia, SCM Zalău. Am preferat să rămânem aici, avem condiții excelente. A fost un pic de stres că nu prea erau echipe de Liga a 2-a în jurul Clujului, însă a promovat Unirea Dej, Șelimbăr și preferăm să nu facem deplasări prea lungi. Jocurile se vor disputa aici, acasă.

Am avut o discuție relaxată cu jucătorii, avem un singur țel, acela de a promova. Fiecare trebuie să încerce să fie foarte determinat pentru a îndepini acest obiectiv și eu sunt sigur că împreună vom reuși această măreață promovare, care se dorește de atâta timp.

Va fi un campionat interesant. Am văzut că Hermannstadt face transferuri pe sume importante, Petrolul e o echipă care își dorește promovarea, Chiajna face transferuri bune. Sunt echipe care cu siguranță vor emite pretenții”, a declarat Erik Lincar, la reunirea Universității Cluj.

Antrenorul a vorbit și despre perioada în care festivalul Untold se va desfășura pe Cluj Arena, iar “studenții” vor trebuie să dispute jocurile pe alt stadion. ”A fost o problemă pentru această echipă în ultimii ani. Va trebui să găsim o soluție, în primul rând care să ne avantajeze din punct de vedere al stării terenului. La momentul de față suntem în căutări, avem două-trei soluții, dar vedem dacă se vor materializa”, a explicat tehnicianul.

Din staff-ul lui Erik Lincar vor face parte Viorel Domocoș, antrenor secund, Robert Panduru, preparator fizic, Alex Chirilov, antrenor cu portarii. În plus, Mircea Cojocaru va oferi asistență în ceea ce privește aspectul tehico-tactic, în timp ce Cristi Pojar va contribui la promovarea jucătorilor tineri.

 

Comenteaza