Universitatea Cluj începe azi play-out-ul cu o confruntare istorică

Universitatea Cluj începe azi play-out-ul cu o confruntare istorică
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Studenții" întâlnesc FC Argeș, într-un duel al cărui prim episod a avut loc în urmă cu mai bine de 60 de ani.

Universitatea Cluj începe aventura în play-out-ul Superligii cu un joc pe teren propriu. "Șepcile roșii" primesc vizita celor de la FC Argeș care încep a doua fază a campionatului cu 14 puncte, 3 mai puțin decât echipa clujeană.

Cele două formații se numără printre cluburile de tradiție ale României, iar primul duel a avut loc în noiembrie 1961, când Știința Cluj învingea Dinamo Pitești cu 2-1. De-a lungul timpului, "studenții" și piteștenii s-au întâlnit de 58 de ori în principala competiţie internă, de 21 de ori au câştigat clujenii, de 27 de ori s-au impus piteştenii, iar alte 10 partide s-au terminat la egalitate.

În ceea ce privește palmaresul înfruntărilor în care "Șepcile roșii" au avut statutul de gazdă, Universitatea Cluj a câștigat 14 din cele 29 de meciuri, de 9 ori s-a impus FC Argeș, iar alte 6 jocuri s-au încheiat la egalitate.

Cel mai recent duel dintre cele două a avut loc în noiembrie 2022, pe Cluj Arena și s-a încheiat cu o remiză, 1-1, golurile fiind marcate de Martin Remacle, respectiv Arnold Garita.

Partida dintre Universitatea Cluj și FC Argeș, din prima rundă a play-out-ului Superligii, se va disputa astăzi, de la 21:00.

Comenteaza