Universitatea Cluj în sezonul recordurilor. Ce borne importante au bifat "studenții"

Universitatea Cluj în sezonul recordurilor. Ce borne importante au bifat "studenții"
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Șepcile roșii" trec printr-o perioadă excelentă și doborât sau egalat mai multe recorduri din istoria clubului.

Aflați în lupta pentru primul loc din play-out-ul Superligii și în semifinalele Cupei României pentru al doilea an la rând, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău traversează o perioadă extraordinară, care a dus la egalarea sau depășirea unor recorduri.

Neînvinși din 4 februarie, când UTA se impunea la Cluj, "studenții" au ajuns la 10 meciuri consecutive fără eșec în toate competițiile, perioadă în care au bifat 4 victorii și 6 remize. Astfel, Universitatea a egalat recordul de invincibilitate din sezonul 1970-1971.

Mai mult, echipa clujeană a înregistrat 9 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, ceea ce nu a mai reușit din sezonul 1946-1947, primul de disputat după Al Doilea Război Mondial, când "U" se duela cu formații precum Libertatea Oradea, Ciocanul București, Dermagant Tg. Mureș, UDR Reșița sau Carmen București.

Mai mult, până la jocul de la Sibiu, "Șepcile roșii" au avut 9 partide la rând fără gol primit. Mai precis, timp de 705 minute, Andrei Gorcea și Edvinas Gertmonas nu au putut fi învinși de adversarii din competițiile interne. Această performanță a fost reușită pentru prima dată în cele 58 de sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului românesc.

Sezonul de toamnă a fost marcat de o serie de 13 jocuri la rând fără eșec în deplasare, începută în prima etapă, în luna iulie și încheiată la finalul lunii decembrie. În această perioadă, Universitatea a reușit o serie de 8 victorii și 5 remize pe teren străin în toate competițiile.

Universitatea Cluj în sezonul recordurilor. Ce borne importante au bifat "studenții"

foto: FC Universitatea Cluj

Date statistice oferite de Dan Bodea

Comenteaza