Universitatea Cluj dispută azi meciul decisiv pentru play-off. Calculele calificării

Universitatea Cluj dispută azi meciul decisiv pentru play-off. Calculele calificării
| Foto: FC Universitatea Cluj

De la aceeași oră, 20:00, joacă și rivala din oraș, CFR, care i-ar putea ajuta pe "studenți".

Cu 41 de puncte acumulate în 29 de etape, Universitatea Cluj e la mână ei în lupta pentru calificarea în play-off. Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău se luptă cu alte 4 formații, Farul Constanța (42 puncte), Sepsi OSK, Hermannstadt și UTA (toate 40 de puncte) pentru ultimele două locuri în play-off.

"Studenții" vor evolua la Voluntari, pe terenul unei echipe ce nu a mai câștigat în campionat de la începutul lunii decembrie. Totuși, clujenii trebuie să fie precauți, în fața unui adversar ce a câștigat meciul tur cu 2-1.

Cele două formații s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar de patru ori, de două ori s-au impus ilfovenii, un joc a fost câştigat de ardeleni, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Calculele calificării în play-off

Aflați pe locul al șaselea, "studenții" au soarta în propriile mâini, iar un succes le asigură prezența în play-off. Mai mult, Universitatea păstrează șanse chiar și în cazul unei remize, principalul criteriu de departajare fiind rezultatele din meciurile directe.

Clujenii sunt în avantaj față de Farul, Sepsi OSK și Hermannstadt, dar nu și de UTA. Chiar și în cel mai complicat scenariu pentru elevii lui Ioan Ovidiu Sabău, cel al unui eșec, Universitatea poate ajunge în play-off dacă Sepsi OSK și Hermannstadt nu reușesc mai mult de un egal, iar UTA pierde.

CFR Cluj, "arbitru" în lupta pentru play-off

Formația din Gruia va juca pe teren propriu cu Hermannstadt, o altă echipă aflată în cursa pentru Top 6. "Feroviarii" sunt și ei într-o luptă de menținere în apropierea liderului și țintesc un succes, care ar ajuta chiar marea rivală din oraș.

De-a lungul timpului, CFR şi Hermannstadt s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de nouă ori, de cinci ori s-au impus clujenii, de două ori au câştigat sibienii, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

Partidele decisive pentru accederea în play-off:

  • FC Botoșani - Farul Constanța, 20:00
  • FC Voluntari - Universitatea Cluj, 20:00
  • Petrolul Ploiești - Sepsi OSK, 20:00
  • CFR Cluj - Hermannstadt, 20:00
  • Dinamo - UTA, 20:00
Comenteaza