Universitatea Cluj a început anul cu o victorie și a revenit pe loc de play-off

Universitatea Cluj a început anul cu o victorie și a revenit pe loc de play-off
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a trecut cu 2-1 de Hermannstadt și a urcat, temporar, pe locul al șaselea în clasamentul Superligii.

Clujenii au început într-o formulă surprinzătoare, însă au avut prima ocazie a partidei încă din minutul 3, când Popa a reluat alături din poziție bună. "Studenții" au controlat jocul și au încercat să se instaleze în jumătatea adversă. Deși au dominat la capitolul posesie, jucătorii Universității Cluj au ajuns greu la poarta adversă.

Abia după ce prima jumătate de oră s-a scurs, Universitatea a fost din nou periculoasă, prin Bic, care a trimis pe poartă, dar Muțiu a respins (33). Așadar, la capătul unei reprize în care surpriza plăcută a fost evoluția plină de energie și entuziasm a lui Silaghi, scorul era egal, 0-0.

Oaspeții au fost ceva mai incisivi după revenirea de la vestiare, iar elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au părut surprinși de abordarea sibienilor. Astfel, după minute bune în care Hermannstadt a avansat spre poarta clujeană, oaspeții au dat lovitura. Chipciu a lăsat un balon să îl depășească, Paraschiv a profitat și i-a centrat lui Murgia, care a înscris în poarta goală (62).

Căpitanul Universității Cluj a reacționat rapid și a restabilit egalitatea. Alexandru Chipciu a preluat un careu o centrare venită din gheata lui Vali Gheorghe și a șutat puternic, sub bară, fără șanse pentru Muțiu (65). "Studenții" au continuat să fie activi în jumătatea sibiană și au dat în cele din urmă lovitura decisivă.

Nistor a făcut lumină în jocul Universității cu o pasă superbă către Popa, iar atacanul a finalizat cu sânge rece. Reușita a fost inițial anulată pe motiv de offside, însă golul a fost validat după analiza VAR (80). În ultimele minute, trupa condusă de Ioan Ovidiu Sabău a conservat rezultatul și s-a impus cu 2-1 în primul meci oficial din 2024.

Comenteaza