Un titular de la “U” e campion la greşeli decisive, echipa încasând 9 goluri după erorile sale

Un titular de la “U” e campion la greşeli decisive, echipa încasând 9 goluri după erorile sale
Teja mizează pe un jucător care s-a întrecut în erori în acest campionat, fundaşul dreapta Raul Ciupe.

Fotbalistul a început sezonul ca titular, apoi a intrat într-un conflict dur cu Ionel Ganea, fiind şi exclus din lot, dar a revenit la echipă şi a început să joace din nou după aducerea lui Teja. Doar că, făcând o retrospectivă, Ciupe e unul dintre cei mai deficitari jucători din toată Liga I. A jucat ca titular 15 partide, iar Universitatea Cluj a încasat nu mai puţin de 9 goluri din erorile sale, după cum urmează.

La debutul campionatului, pe Cluj Arena a venit Petrolul, mare favorită la ora partidei. "U" a rezistat şi spera să scoată măcar un punct. Grozav a centrat apoi din zona lui Ciupe, iar Hamza a năruit speranţele „studenţilor", marcând singurul gol al meciului. 

Etapa a 2-a, deplasare la Galaţi. Clujenii au dominat prima repriză, au deschis scorul, apoi au avut o scădere în joc în partea a doua. La 1-1, gălăţenii au forţat victoria. Neagu a centrat în careu, Ciupe l-a scăpat pe Astafei din marcaj, iar acesta a obţinut penalti, Oţelul câştigând meciul. În etapa a 3-a Universitatea a primit vizita Ceahlăului şi spera să obţină primele puncte. Doar că Adrian Gheorgiu a centrat din nou din zona lui Ciupe, iar Golubovic a deschis scorul. S-a terminat la egalitate, 1-1. În etapa a 4-a, Astra a învins Universitatea Cluj cu 3-1. Golul al doilea înscris de giurgiuveni a venit după ce Raul Ciupe l-a scos din ofsaid pe Budescu. A urmat etapa a 5-a şi umilinţa de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, scor 0-3. "Studenţii" au fost învinşi categoric de ilfoveni, două dintre golurile oaspeţilor venind după greşelile lui Ciupe. La primul gol l-a scăpat pe Zaharia din marcaj, iar la al doilea şi-a părăsit zona, Bucurică a pătruns în bandă şi a centrat nestingherit, iar Neagu a făcut 2-0.

În etapa a 18-a Ciupe a revenit în prim plan. Din nou în faţa Petrolului, de această dată în deplasare. S-a terminat 2-0 pentru gazde, Ciupe greşind la ambele goluri ale Petrolului. La primul Priso a centrat din dreapta, Ciupe s-a poziţionat greşit în careu, Teixeira a reluat cu capul din spatele lui, iar Hamza a deschis scorul, tot el închizând meciul cu o execuţie de lângă acelaşi Ciupe. În ultima etapă, a 23-a, a greşit încă o dată. Universitatea a atacat în repriza a doua, a avut un corner, iar mingea a fost respinsă din careul lui Dinamo. Ciupe, rămas singur în banda dreaptă a încercat să facă preluare în loc să joace sigur, să trimită mingea în afara terenului. A fost deposedat de Lazăr, acesta din urmă i-a pasat lui Matei, care l-a învins pe Veselovski. 

Comenteaza