Un parteneriat de succes, NTT DATA România și Clubul “Tenis de masă Cluj-Napoca”

Un parteneriat de succes, NTT DATA România și Clubul “Tenis de masă Cluj-Napoca”

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România susține echipa tânărului Rareș Șipoș, triplu medaliat la Campionatul European de Tenis de Masă de Juniori, de la Cluj-Napoca.

Compania NTT DATA Romania este renumită pentru susținerea oferită sportului clujean. Printre echipele finanţate se numără echipa de volei feminin, de primă ligă, dar este și sponsor al campioanei României la fotbal, CFR Cluj. Atenţia NTT DATA România s-a îndreptat şi către Clubul “Tenis de masă Cluj-Napoca”, echipă la care sunt legitimați Irina Rus și Rareș Șipoș, medaliați la Campionatele Europene de Juniro disputate în acest an la Cluj.

Sportivii clubului clujean au obținut numeroase performanțe, atât mondiale, cât și europene. Printre acestea se numără o medalie de aur și trei de argint la Europenele de la Cluj, medalii la campionatele naționale, atât la feminin, cât și la masculine, dar și medalii de aur la Open-ul Poloniei. Președintele clubului, Septimiu Șipoș a explicat ce înseamnă colaborarea dintreNTT DATA România și echipa pe care o conduce.

“Echipa de tenis de masă pe care am format-o este un proiect început în anul 2008, atunci când ni s-au alăturat și cei de la NTT DATA România. Domnul Daniel Metz a înțeles că dorim să adăugăm valoare sportului românesc și tenisului de masă. Am fost susținuți la fiecare turneu, din 2008 și până în prezent și am putut să formăm o echipă. Asta înseamnă nu doar jucători, ci și antrenori, preparatori fizici și kinoterapeuți. Înalta performanță se realizează împreună cu o echipă.

Am început cu un grup de copii, care acum au ajuns la maturiate și au obținut rezultate. Jucătoarea noastră, Irina Rus a fost rezervă în echipa națională a României, la Campionatele Europene de la Cluj și a obținut medalia de aur. În plus, a obținut medalii naționale, iar aceste campionate sunt criteriul de intrare în lotul național.

Totuși, chiar și un loc trei nu asigură prezența la lot deoarece Clujul nu este reprezentat în Federație, iar ceilalți antrenori își promovează elevii. Pe de altă parte, sportivii noștri au depășit performanțele altora întotdeauna. Îl mai avem pe Mihai Pop, sportiv cu care am început colaborarea în 2008, pe când avea șase ani. Este și el campion național și sperăm să ne reprezinte la Campionatul European de anul viitor.

Poza noua 03.08.2018

Echipa de tenis de masă de juniori a României, la Campionatele Europene de la Cluj (foto: Mircea Roșca)

Cel mai reprezentativ sportiv al nostru este Rareș Șipos, care din 2008 s-a aflat de fiecare dată pe podium la campionatele naționale. Văzând potențialul jucătorilor am decis să participăm la un turneu în Ungaria. Acolo, am fost foarte bine pregătiți și am învins sportivi de ca categorii superioare de vârstă. Primele medalii au venit la Europenele din 2013, unde au participat 48 de țari.

E o muncă de echipă, iar NTT DATA România a observat că noi adăugăm valoare sportului și că noi educăm copii. Chiar dacă nu fac performanță în sport noi îi pregătim pentru viață și formăm caractere.

Susținerea NTT DATA România este foarte importantă pentru echipă. Costurile sportului de performanță sunt foarte mari. Chiar dacă am depus proiecte la autoritățile locale, banii publici sunt puțini și nu se canalizează spre sporturile individuale. Datorită lor am putut să ne procurăm mijloace pentru sportul de performanță.

O minge profesională costă 10 lei și se poate sparge la prima atingere. Folosim mii de mingi în procesul de antrenament. De fiecare dată când am apelat la sprijinul lor, ne-au sărit în ajutor. Ceea ce am dorit să fac este să formez o echiă care să reprezinte orașul în Champions League.

Poza noua 03.08.2018

Rareș Șipoș, alături de tatăl său, Septimiu Șipoș (foto: arhiva personală)

Ne dorim ca în 2020 să susținem un sportiv care să ajungă la Olimpiada de la Tokyo. Noi la antrenamente avem nevoie de sprijin și de parteneri. Avem acum o colaborare cu echipa Croației, care trimite componenți de bază care se antrenează cu noi aici, la Cluj.

Campionatul European de Juniori de la Cluj, STAG 2018, a avut o importanță foarte mare pentru noi  deoarece un astfel de campionat nu s-a mai organizat de 59 de ani în România. Important a fost că tribuna a fost plină, cea mai mare participare la un sport indiviual, duoă tenisul de câmp”, a spus Septimiu Șipoș.

Poza noua 03.08.2018

Rareș Sipoș pe podiumul Campionatelor Europene (foto: arhiva personală)

Rareș Șipoș, triplu medaliat la Campionatele Europene de la Cluj, a vorbit despre ceea ce a însemnat un turneu atât de important, disputat chiar în orașul natal. ”A fost foarte frumos. M-am bucurat foarte tare că s-a ținut turneul la Cluj, acasă. E foarte important, și chiar dacă am făcut meciuri bune în Polonia sau China stiu de ele doar mama și tata, dar acum pentru mine a fost o mare bucurie că lumea a venit să mă vadă. În viitor îmi doresc să ajung la Tokyo, ar fi o performanță remarcabilă. Și un apogeu al carierei mele ar fi o medalie olimpică. Acum sunt numărul 2 mondial la juniori. Deisgur că la seniori va fi mai greu, dar atâta timp cât sunt un junior de top și mă număr printre cei mai buni, cred că voi putea fi și un senior de top”, a menționat Rareș Șipoș.

Comenteaza