Un nou pas către titlu. U-BT a bătut Craiova și merge în semifinalele campionatului

Un nou pas către titlu. U-BT a bătut Craiova și merge în semifinalele campionatului
U-BT Cluj s-a calificat, marți, în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin, după ce a învins-o pe SCM Craiova și în al treilea meci din seria sferturilor.

"Alb-negrii" s-au impus cu 107-71 pe terenul formației din Bănie, echipa lui Silvășan reușind să-și adjudece toate cele patru sferturi: 33-17, 28-17, 28-23 și 18-14. U-BT s-a calificat astfel în semifinalele campionatului cu scorul general de 3-0.

În celelalte două meciuri cu oltenii, clujenii au câștigat cu 104-78 și 100-75, partide care au avut loc la Sala Sporturilor "Horia Demian". Ucraineanul Maksym Pustozvonov, care a împlinit acum două zile 30 ani, a fost coșgeterul "studenților", cu 21 puncte marcate. Pentru U-BT au mai înscris Aleksandar Rasic (15), Kyndall Dykes (14), Filip Adamovic (13), Ousmane Barro (12), Vlad Moldoveanu (11), George Toth (9), Tudor Jucan (6), Tudor Gheorghe, Kuti Nandor și Rolland Torok (câte 2 puncte fiecare).

Echipa lui Mihai Silvășan își va afla adversara din semifinale după rezultatul întâlnirii dintre CSM Oradea și BC Timișoara, partidă programată miercuri, de la ora 19:30.

Meciurile din semifinale vor avea loc pe 1 și 3 mai, 8 și 10 mai, respectiv 13 mai. Toate fazele din play-off (sfert de finală, semifinală, finală) se dispută în sistemul cel mai bun din cinci partide.

"Sunt bucuros că ne-am atins obiectivul, acela de a încheia această serie într-un număr minim de meciuri. Scorul contează prea puțin, contează că am făcut ceea ce am plănuit să facem. Urmează o pauză de aproape două săptămâni pentru noi, ceea ce nu este foarte bine, însă așa este sistemul competițional, nu avem ce face. Ne întoarcem în sala de antrenament și vom pregăti seria semifinală", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, pe site-ul echipei.

"Alb-negrii" au patru titluri naționale în palmares, ultimul trofeu fiind câștigat în 2011.

Comenteaza