Un nou meci tare în EuroCup pentru U-BT. "Studenții" întâlnesc cel mai titrat club din Muntenegru

Un nou meci tare în EuroCup pentru U-BT. "Studenții" întâlnesc cel mai titrat club din Muntenegru
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României se va duela cu Buducnost Podgorica, în cel de-a patra etapă a grupelor competiției continentale.

După eșecul suferit în Franța, cu JL Bourg, U-BT revine pe teren propriu pentru un nou duel tare în EuroCup. "Studenții" vor primi vizita celor de la Buducnost Podgorica, una dintre cele mai importante grupări din spațiul ex-iugoslav.

Fondat în 1949, clubul a cucerit primul titlu în 1958, iar în palmaresul echipei se află 14 titluri și 15 Cupe ale Muntenegrului. În lotul viitoarei adversare a campioanei României se regăsesc, pe lângă baschetbaliștii muntenegreni, 7 americani, un francez și un sârb.

Căpitan este Petar Popovic, un fundaș de 27 de ani, care s-a transferat la Budućnost de la Mega Leks. Sârbul Marko Jagodic-Kuridza a venit de la Steaua Roșie Belgrad, pe când americanul Brandon Paul a îmbrăcat ultima dată maioul celor de la Ratiopharm Ulm. Desemnat în 2021 cel mai bun tânăr jucător din Champions League și câștigător al Cupei Franței în 2023, Yoan Makoundou a sosit la Podgorica de la AS Monaco.

De asemenea, Buducnost Podgorica are același record precum U-BT Cluj-Napoca în EuroCup, 2-1. În plus, formația din Muntenegru ocupă prima poziție în Liga Adriatică, cel mai recent succes fiind contra celor de la Cibona Zagreb, scor 93-85.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Buducnost Podgorica se va disputa miercuri, 25 octombrie, de la 19:00.

Comenteaza