Un nou meci în Top 16 Basketball Champions League pentru U-BT. Care e principala armă a celor de la Prometey

Un nou meci în Top 16 Basketball Champions League pentru U-BT. Care e principala armă a celor de la Prometey
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României se va duela în cel de-al doilea meci al fazei secunde din competiția continentală cu o formație din Ucraină.

După o victorie obținută dramatic la Oradea, jucătorii de la U-BT și-au îndreptat atenția spre un nou duel european. “Studenții” au și plecat deja spre Ucraina, acolo unde vor întâlni BC Prometey. Echipa din țara vecină se află la debutul în Top 16, după ce a trecut în turneul play-in de israelienii de la Hapoel Ierusalim (70-95, 82-79, 85-75).

Deși s-a înființat în 2018, BC Promotey impresionează în campionatul ucrainean, acolo unde e lider și a obținut 24 de victorii consecutive, după ce în stagiunea precedentă a încheiat pe ultima treaptă a podiumului.

În Basketball Champions League, ucrainienii au făcut parte din grupa A, unde au obținut trei victorii din cele șase partide contra celor de la MHP Riesen Ludwisburg (64-86, 71-60), Lenovo Tenerife (70-73, 78-80) și Banco di Sardegna Sassari (87-79, 89-56).

În competiția continental, BC Promotey se remarcă la capitolul recuperări, acolo unde ocupă locul al doilea, cu 39.8 recuperări pe meci. În schimb, cu 77.3 puncte marcate ocupă locul al 18-lea, iar la capitolul pase decisive se află pe poziția 24, cu 16.1 assist-uri.

De cealaltă parte, U-BT Cluj-Napoca ocupă locul secund la puncte marcate, 86 pe meci, locul al patrulea la pase decisive, 20 pe meci și locul al 10-lea la recuperări, 36.6 pe meci.

În ceea ce privește statisticile individuale, D’Angelo Harrison este cel mai bun marcator al celor de la Prometey în Basketball Champions League, cu 15 puncte pe întâlnire, în timp ce D.J. Kennedy are cea mai bună medie la capitolul recuperări, 7.1 pe meci.

La aceleași categorii, din lotul campioanei României se remarcă Brandon Brown, cu 16 puncte pe meci și Dustin Hogue, care înregistrează o medie de 6.7 recuperări pe întâlnire.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Prometey se va disputa marți, de la 19:00.

Comenteaza