Un nou duel european pentru U-BT. Vujosevic: “Trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate şi să câştigăm”

Un nou duel european pentru U-BT. Vujosevic: “Trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate şi să câştigăm”
| Foto: u-bt.ro

Echipa clujeană dispută pe teren propriu cel de-al patrulea meci din grupele FIBA Europe Cup, împotriva campioanei Suediei, Sodertalje Kings.

Cu un bilanț de două victorii și o înfrângere în Grupa G, U-BT speră la un nou succes în fața scandinavilor. În partida tur, disputată în Suedia, “studenții” s-au impus cu 86-80, grație unor prestații de calitate din partea lui Donatas Tarolis (20 puncte) sau Darko Planinic (17 puncte). Astfel, clujenii speră la un nou succes, care i-ar apropia și mai mult de următoarea fază a competiției.

Dusko Vujosevic a prefațat jocul împotriva suedezilor. ”În primul rând, eu cred că pentru clubul nostru este foarte important faptul că participăm în cupele europene. Consider că nivelul competiţiei este potrivit pentru echipa noastră. Ne gândim la viitor, dar pentru organizaţia noastră cel mai bine este să luăm totul pas cu pas. Construim totul în aşa măsură încât să participăm la o competiţie europeană şi mai puternică. La tragerea la sorţi am avut ghinion, deoarece în grupa noastră se află şi Enisey Krasnoyarsk.

 Ei sunt o echipă puternică, cu un buget mare. Totodată, drumul spre Rusia îţi consumă multă energie. Ruşii au complicat puţin grupa noastră, după ce au pierdut meciul din Bulgaria, acolo unde au jucat fără doi baschetbalişti de bază. Södertälje a echilibrat grupa şi acest lucru trebuie să ne atragă atenţia. Suedezii au trei sau patru jucători buni, de mare calitate. Noi vrem să trecem mai departe, aşa că trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate şi să câştigăm.

La Cluj-Napoca vine campioana Suediei şi niciun meci nu se câştigă fără angajament maximum. Noi vrem să readucem oamenii în sală, să fie o sală plină şi să existe entuziasmul partidelor de baschet. Asta se poate întâmpla numai prin jocuri bune şi prin victorii”, a declarat antrenorul.

Și Darko Planinic a vorbit despre duelul cu Sodertalje Kings. “Suedezii au o echipă foarte bună. Am jucat împotriva lor şi sunt convins că vor să ne învingă. Şi ei vor să se califice mai departe, trebuie să fim pregătiţi, să avem o apărare puternică şi să câştigăm. În grupă Enisey pleacă cu prima şansă, însă avem şi noi şansele noastre”, a spus baschetbalistul.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Sodertalje Kings, din Grupa G a FIBA Europe Cup se va disputa astăzi, de la ora 19:00.

Comenteaza