Foto Un nou derby, un nou succes. "U" Cluj a câștigat cu Hermannstadt pe "patinoarul" de la Mediaș

Formația pregătită de Erik Lincar s-a impus în fața echipei sibiene, scor 2-0, și a urcat pe poziția secundă, ce asigură promovarea directă. 

Susținuți de întreaga Peluza I a stadionului din Mediaș, "studenții" au intrat pe gazon cu un mesaj de susținere pentru colegul lor accidentat, Florinel Mitrea.

Jocul a început echilibrat, iar prima ocazie a venit din partea gazdelor, Gorcea intervenind salvator în fața lui Bejan (5). Imediat, clujenii au avansat spre poarta lui Iliev, iar Tescan a reușit să deschidă scorul, în urma unei lovituri de colț.

Desi erau în căutarea unui gol egalizator, sibienii nu au reușit să pună probleme serioase. Gazdele au ajuns cu greu în apropierea careului clujean, fiind incomodați de pressing-ul agresiv al "Șepcilor roșii".

La jumătatea reprizei, Tescan a trecut din nou pe lângă gol (23), în timp ce Boiciuc a fost blocat de apărătorii sibieni 10 minute mai târziu. Astfel, Universitatea Cluj a intrat în avantaj la cabine, 0-1.

Pe durata pauzei, un strat gros de zăpadă s-a așternut pe gazonul de la Mediaș, iar actul secund al întâlnirii s-a jucat în condiții speciale.

Terenul le-a pus probleme ambelor echipe, iar în primele minute ale reprizei jocul a fost unul haotic. Fotbaliștii de la Hermannstadt au avut inițiativa, în timp ce "studenții" s-au bazat pe o bună organizare defensivă.

În plus, Gorcea a intervenit din nou salvator, de această dată la execuția lui Balaure (67). După ce gazdele au cerut penalty și în ciuda presiunii acestora, Universitatea Cluj a înscris din nou în urma unei acțiuni colective finalizată de Ely Fernandes (73).

"Șepcile roșii" au gestionat excelent finalul de meci, s-au impus cu 2-0 și se întorc la Cluj-Napoca cu toate cele trei puncte.

Comenteaza