Un nou antrenor secund la U-BT. Răzvan Cenean va face parte din staff-ul lui Mihai Silvășan

Un nou antrenor secund la U-BT. Răzvan Cenean va face parte din staff-ul lui Mihai Silvășan
| Foto: u-bt.basketball

Tehnicianul face pasul spre echipa de seniori, după 15 ani petrecuți în Academia campioanei României.

"Răzvan Cenean va fi al doilea antrenor secund al lui Mihai Silvășan în sezonul viitor. Astfel, unul dintre cei mai reputați antrenori de juniori din România va completa staff-ul tehnic al campioanei României.

Acesta a devenit antrenor în cadrul clubului nostru în 2008, la scurt timp după ce a renunțat la cariera de jucător profesionist. Anterior, ca baschetbalist s-a regăsit în echipa noastră care a ajuns până în finala campionatului din sezonul 2007-2008, iar ca junior a ieșit campion național în 1996, la categoria U16. Totodată, a fost desemnat de mai multe ori MVP al întrecerilor juvenile.

Revenind la activitatea de antrenor, Răzvan Cenean a condus echipele noastre spre opt titluri naționale, din 2011 și până în 2019. Tot în 2019, cu Cenean pe bancă, U-BT s-a clasat pe primul loc în Super Finala EYBL, la categoria U18.

Pe de altă parte, Răzvan Cenean a fost selecționer la mai multe echipe naționale de juniori, alături de care a participat la Campionatele Europene. În plus, tehnicianul a absolvit în 2018 FECC (FIBA Coaching Certificate)", transmite campioana României.

"Mă onorează faptul că mi s-a propus să fac pasul spre echipa de seniori. Este un pas important în cariera mea de antrenor, având în vedere că am lucrat cu toate grupele de juniori, de la inițiere și până la U20.

Munca la seniori nu am încercat-o niciodată, mă aștept la o provocare frumoasă, din care voi avea de învățat. Este un pas pe care, probabil, orice antrenor de juniori îl dorește.

În ceea ce privește activitatea la juniori, voi mai participa la unele antrenamente, însă focusul merge în totalitate pe echipa mare", a declarat noul membru al staff-ului U-BT Cluj-Napoca.

Comenteaza