UEFA Nations League. Încep semifinalele, cu duelul dintre Portugalia și Elveția

UEFA Nations League. Încep semifinalele, cu duelul dintre Portugalia și Elveția
| Foto: foto uefa.com

Cea mai nouă competiție între echipele naționale a ajuns în faza finală, unde patru formații se vor lupta pentru trofeu.

Turneul desfășurat în toamna anului trecut și-a desemnat câștigătoarele, care au șansa să se încoroneze pentru prima dată în Liga Națiunilor. Olanda, Elveția, Portugalia și Anglia se vor lupta în turneul final ce se va desfășura între 5 și 9 iunie la Porto și la Guimaraes. Prima partidă se va disputa pe “Dragao” și va pune față în față Elveția și țara gazdă.

Elvețienii au reușit calificarea în semifinale, după ce a câștigat Grupa 2, din Liga A, din care au mai făcut parte Belgia și Islanda. Formația alb-roșie a reușit să obțină nouă puncte din cele patru partide și are șansa la primul trofeu din istorie. Deși pornește cu ultima șansă dintre cele patru națiuni prezente la startul turneului, echipa pregătită de Vladimir Petkovic se bazează pe un grup bun de jucători, în frunte cu proaspătul câștigător al Ligii Campionilor, Xherdan Shaqiri.

De cealaltă parte, Portugalia a câștigat Grupa 3, din Liga A, în fața Italiei și Poloniei. Campioana europeană en-titre va beneficia din nou de aportul liderului Cristiano Rondaldo, care se pregătește de debutul în competiție. În plus, portughezii au la dispoziție întreg lotul de fotbaliști, printre care se numără oameni importanți precum Ruben Neves sau Bernardo Silva.

Echipe probabile:

Portugalia: Rui Patrício - Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Raphael Guerreiro - Ruben Neves, William Carvalho, Bruno Fernandes - Bernardo Silva, Ronaldo, Goncalo Guedes

Elveția: Sommer - Mbabu, Schar, Akanji, Rodriguez - Xhaka, Zakaria - Fernandes, Shaqiri, Zuber – Seferovic

Prima semifinală a Ligii Națiunilor se va disputa de la ora 21:45.

Comenteaza