UEFA Champions League. Real Madrid începe cursa pentru apărarea trofeului. Tottenham primește vizita Borussiei Dortmund

UEFA Champions League. Real Madrid începe cursa pentru apărarea trofeului. Tottenham primește vizita Borussiei Dortmund
| Foto: foto facebook.com/ChampionsLeague

Câștigătoarea ultimelor trei ediții se pregătește de duelul cu surpriza din optimi, Ajax Amsterdam, care a revenit în faza eliminatorie a competiției, după o pauză îndelungată.

După ce PSG s-a impus pe Old Trafford, iar AS Roma i-a învins la limită pe portughezii de la Porto, e momentul ca fostele câștigătoare ale trofeului să intre în luptă. Dintre cele patru formații care se vor lupta miercuri, trei s-au impus în competiția supremă. Dintre ele, Real conduce clasamentul, cu 13 trofee, în timp ce Ajax a cucerit patru, iar Borussia Dortmund s-a impus o singură dată.

Olandezii nu traversează cea mi bună perioadă a sezonului, echipa din Amsterdam reușind să câștige doar două din ultimele trei jocuri din Eredivisie. În plus, “Lăncierii” se află la șase puncte în spatele liderului din campionat, PSV. În lotul celor de la Ajax nu se înregistrează absențe notabile.

După un început slab de sezon, Real Madrid și-a revenit atât în campionat, cât și în UEFA Champions League. Sub comanda lui Santiago Solari, madrilenii au ajuns pe locul al doilea în La Liga, la șase puncte în urma Barcelonei. Mai mult, în ultimele cinci meciuri de campionat, spaniolii au înregistrat tot atâtea victorii. În partida cu Ajax, antrenorul realului nu se va putea baza pe mijlocașul Isco.

Echipe probabile:

Ajax (4-3-3): Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - De Jong, Van de Beek, Schone - Ziyech, Dolberg, Tadic

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Reguilon; Modric, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Vinicius

Ajax Amsterdam – Real Madrid, ora 22:00, Telekom Sport 1, Digisport 1, Look Plus

Al doilea duel al serii se anunță a fi unul interesant, între două echipe foarte ofensive. Tottenham și Borussia Dortmund se vor lupta pentru un loc în sferturile de finală. Englezii au un nou sezon bun, în care se luptă pentru podiumul din Premier League. Echipa lui Mauricio Pochettino ocupă poziția a treia în campionat și se află în trio-ul de formații ce s-au distanțat în fruntea clasamentului. Totuși, londonezii nu se pot baza pe doi dintre cei mai importanți jucători ai lor, Harry Kane și Dele Alli.

Borussia Dortmund e din nou pe val în Bundesliga și, după 21 de etape, conduce campionatul Germaniei. În ciuda a doua rezultate mai puțin favorabile în ultimele două etape, galben-negrii au un avans de cinci puncte în fața marilor rivali de la Bayern Munchen. Totuși, în partida cu Tottenham nu se vor putea baza pe oameni importanți, precum Alcacer, Piszczeck și Reus.

Echipe probabile:

Tottenham (4-3-3): Lloris - Trippier, Sánchez, Alderweireld, Vertonghen - Winks, Sissoko, Eriksen - Lucas, Son, Lamela

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Burki - Hakimi, Toprak, Diallo, Schmelzer - Witsel, Delaney - Sancho, Philipp, Guerreiro - Gotze

Tottenham – Borussia Dortmund, ora 22:00, Telekom Sport 2, Digisport 2, Look Sport.

Comenteaza