UEFA Champions League. Începe faza eliminatorie pentru Liverpool, Bayern și Barcelona

UEFA Champions League. Începe faza eliminatorie pentru Liverpool, Bayern și Barcelona
| Foto: facebook.com/ChampionsLeague

Finalista din sezonul trecut și două dintre cele mai puternice echipe de pe continent își încep primăvara europeană.

După ce PSG sau Real Madrid au intrat în luptă săpătmâna trecută și au și câștigat primele partide din optimi, acum este rândul altor echipe de top din Europa să înceapă parcursul cu adevărat complicat pentru trofeu. Liverpool și Bayern Munchen vor fi protagonistele unei duble ce se anunță a fi pasionantă, în timp ce Barcelona pare a avea o misiune mai ușoară împotriva francezilor de la Olympique Lyon.

După un sezon excelent în care s-a lupta pentru trofeu în finala de la Kiev, Liverpool are o nouă stagiune foarte bună și se află în lupta pentru titlu în Premier League. Formația lui Jurgen Klopp se bazează pe tripleta stelară din ofensivă și pe o defensivă mai eficientă decât în sezoanele precedente. În ultimele cinci partide, “Cormoranii” au înregistrat trei victorii și două remize. Totuși, englezii vor fi fără omul de bază din apărare, Virgil van Dijk, iar Roberto Firmino este incert.

Deși în ultimele sezoane, Bayern a dominat clar campionatul Germaniei, bavarezii au concurență în actuala stagiune, din partea Borussiei Dortmund. Trupa lui Niko Kovac este la trei puncte în spatele liderului și a înregistrat patru victorii și o înfrângere în ultimele cinci jocuri. Germanii au și probleme mari de lot și nu se vor putea baza pe Robben, Muller, Boateng și Tolisso.

Echipe probabile:

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, Matip, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Bayern Munchen: Neuer – Kimmich, Sule, Hummels, Alaba – Goretzka, Thiago – Gnabry, James Rodriguez, Coman – Lewandowski

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 1, Digisport 1 și Look Plus

În celălalt duel al serii, favorita Barcelona se deplasează în Franța pentru duelul cu Olympique Lyon. Francezii se poziționează pe ultima treaptă a podiumului în Ligue 1, la 16 puncte distanță de liderul autoritar, PSG. În ultimele cinci partide, Lyon s-a impus de patru ori și a pierdut o singură dată. Vestea proastă pentru francezi este aceea că în partida cu catalanii nu se vor putea baza pe vedeta Nabil Fekir.

După ce a câștigat trofeul ultima dată în 2015, Barcelona este cu gândul la cel de-al șasele trofeu și va face tot posibilul pentru a-l obține și a deveni a treia cea mai titrată echipă din istoria competiției. Catalanii conduc clasamentul din La Liga și se află la șapte puncte distanță de Atletico Madrid. În ultimele cinci partide, formația blaugrana a obținut trei victorii și două remize.

Echipe probabile:

Lyon: Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy – Tousart, Ndombele – Traore, Depay, Aouar – Dembele

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Vidal – Dembele, Messi, Suarez

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 2, Digisport 2 și Look Sport.

Comenteaza