"U" Olimpia Cluj va găzdui grupa preliminară din Champions League. Unde se vor disputa meciurile

"U" Olimpia Cluj va găzdui grupa preliminară din Champions League. Unde se vor disputa meciurile
| Foto: frf.ro

Jocurile de calificare din cadrul competiției continentale se vor desfășura în luna septembrie.

Campioana României își începe parcursul în UEFA Women’s Champions League pe teren propriu, într-o grupă din care mai fac parte Ferencvaros (campioana Ungariei), Qiryat Gat (campioana Israelului) și Spartak Myjava (campioana Slovaciei), cea din urmă fiind prima adversară a clujencelor.

"U" Olimpia a fost desemnată gazdă, iar partidele se vor disputa în perioada 6-9 septembrie pe Stadionul "Cetate" din Alba Iulia, după cum urmează:

6 septembrie 2023
  • ora 11:00: Ferencvaros (Ungaria) – Qiryat Gat (Israel)
  • ora 16:00: Universitatea Cluj (Romania) – Spartak Myjava (Slovacia)
9 septembrie 2023
  • Ora 11:00: Învinsa M1 – Învinsa M2
  • Ora 16:00: Câștigătoare M1 – Câștigătoare M2

"Facem parte dintr-o grupă complicată, dar în care avem șansa noastră, mai ales ca se joacă în România", a declarat antrenorul Costantin Olariu, potrivit frf.ro.

Pe de altă parte, în rândul jucătoarelor predomină optimismul, chiar dacă sportivele sunt în asentimentul tehnicianului în ceea ce privește adversarele.

"Grupa este una accesibilă și sper să facem o figură frumoasă. Ne dorim să dăm totul și să trecem mai departe în Runda 2. Favorita acestei grupe este cu siguranța Ferencvárosi deoarece Ungaria are un campionat mult mai dur și cu multe echipe puternice, dar și noi avem argumentele noastre să câștigăm grupa.

Ar fi o bucurie după toată munca depusă în acest an și după toate rezultatele obținute. O să încercăm să ne cunoaștem cât mai bine adversarul și să ne pregătim pentru fiecare meci", a spus Carmen Marcu.

"Consider ca este o grupă în care trebuie să dăm tot ce avem mai bun, să ne focusăm pe calitatea actului sportiv și să luptăm până la final, cu dorința de a obține rezultate cât mai bune pe parcursul meciurilor", susține Adina Borodi.

"În primul rând, sunt foarte fericită și mândră de colegele mele că am reușit să ne îndeplinim obiectivul: acela de a câștiga titlul. Cu siguranță calificarea în grupele UWCL ne aduce un plus de ambiție și sunt sigură că vom da totul ca să ajungem cât mai departe.

Grupa nu este una ușoară, întâlnim adversari cu experiență în meciuri internationale, dar ne vom juca șansa", a declarat Sonia Bumbar.

Runda 1 este prima din cele două programate înainte de faza grupelor cu 16 echipe, care va începe în noiembrie 2023. Acesta va fi împărțit în două categorii: „the champions path” (în traducere: traseul campioanelor) și „the league path” (în traducere: traseul ligii).

În ambele categorii, runda 1 va consta în două etape, fiecare cu meciuri eliminatorii unice jucate în mini-turnee cu un singur loc: semifinale (6 septembrie) și finale/play-off pentru locul trei (9 septembrie). Câștigătoarele fiecărei finale (11 în champions path, 4 în league path) se vor califica în etapa următoare.

Comenteaza