"U" Olimpia Cluj așteaptă să-și afle adversara din turul doi al Women’s Champions League. Când are loc tragerea la sorți

"U" Olimpia Cluj așteaptă să-și afle adversara din turul doi al Women’s Champions League. Când are loc tragerea la sorți
| Foto: facebook.com/UOlimpiaCluj

Campioana României a câștigat mini-turneul din turul 1 preliminar, care s-a disputat pe Stadionul "Cetate" din Alba Iulia.

La finalul săptămânii trecute, "U" Olimpia Cluj și-a asigurat locul în runda 2 a UEFA Women’s Champions League, după o victorie la loviturile de departajare împotriva Kiryat GAT, scor 4-3. Anterior, campioana României trecuse de echipa slovacă Spartak Myjava cu 6-2.

"Spuneam înaintea turneului că ne dorim calificarea și iată că am obținut acest lucru după cele doua jocuri cu Spartak Myjava și Kiryat Gat. A fost un prim joc câștigat categoric cu 6-2 și un al doilea câștigat mai greu la loviturile de departajare, dar pe care consider că l-am controlat în totalitate.

Calificarea cu cele două victorii reprezintă un plus pentru fotbalul feminin românesc și bineînțeles pentru echipa noastră, una schimbată față de sezonul trecut. Vreau să felicit pe toată lumea din cadrul clubului, de la prima până la ultima persoană, deoarece este meritul tuturor.

Legat de tragerea la sorți, pot să spun că nu am nicio preferință, dar o să tratăm cu maximă responsabilitate și o să pregătim ambele manșe foarte bine și echilibrat, să încercăm să obținem maxim în fiecare joc", a declarat antrenorul Constantin Olariu, conform frf.ro.

"Calificarea am obținut-o cu o formulă de echipă diferită față de sezonul precedent și cu schimbări importante în ceea ce privește omogenitatea grupului, dar și legate de exprimarea personalității jucătoarelor noastre.

Am jucat ca o adevărată echipă și tactic ne-am dominat adversarele. Aici este meritul antrenorului Olariu Constantin și al celor din staff, Carina Ciurean, David Damian și Filip Lăzăreanu au contribuit în mod consistent la această calificare.

Despre fete pot doar să afirm că au fost extraordinare. Spuneam în declarațiile precedente că nu am avut demult o atmosferă așa de bună la echipă, iar acest lucru s-a văzut și în exprimarea lor pe teren. Să depășești în clasament campioanele Ungariei, Slovaciei și Israelului înseamnă ceva în sport, indiferent de ramură.

Pentru Runda 2, aștept cu nerăbdare tragerea la sorți. Sunt convins că o să avem și șansă, deoarece participă la tragere domnul director Groza Cosmin, responsabil cu norocul. Poate de data aceasta jucăm acasă la Cluj-Napoca", a spus și președintele executiv al clubului, Alin Ciobanu.

Câștigătoarele celor 11 finale din primul tur preliminar au avansat în runda 2, unde trei echipe au intrare directă. Runda a doua oferă șapte locuri în faza grupelor. Universitatea Olimpia Cluj urmează să își afle adversara pentru următoarea fază a competiției pe 15 septembrie. Tragerea la sorți va avea loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon.

Comenteaza