"U" Mobitelco o ţine tot în derby-uri. "Noi cu Ploieştiul, cel mai mare derby al baschetului românesc"

"U" Mobitelco a ieşit învingătoare din derby-ul Ardealului şi se pregăteşte de derby-ul baschetului românesc, în semifinalele Campionatului Naţional.

Directorul executiv al clubului "U" Mobitelco şi căpitanul de echipă Mihai Silvăşan au trecut deja peste euforia victoriei cu CSU Sibiu, meci considerat drept derby-ul Ardealului, şi se gândesc la derby-ul cu Ploieştiul, din semifinale.

"Noi cu Ploieştiul este cel mai mare derby al României la baschet. În ultimii 10 ani, ei au luat nouă titluri, noi, unul, şi am jucat mai multe finale. Ei sunt favoriţi şi acum, dar noi vrem să ne respectăm cartea de vizită. Nu pot să comentez foarte mult despre valoarea echipelor.

Aceasta este dată de buget, iar Ploieştiul nu l-a făcut public pe al său. Au mulţi jucători la diferite loturi naţionale, noi doar trei, Silvă, Baciu şi Pop. Cred că noi avem un plus la străini, care au dorinţă de afirmare mai mare", a spus Mircea Cristescu.

"Nu am intrat în vacanţă, pentru că meciul cu Sibiul nu a fost finalul pentru noi. Au jucători valoroşi şi sunt favoriţi, dar nu pot spune că nu e o serie abordabilă, că doar nu întâlnim pe San Antonio Spurs sau pe Barcelona. Avem şansele noastre şi nu vom ceda uşor", a spus Silvăşan.

Primul meci al seriei se va juca la Ploieşti, în 13 mai, de la 20:30.

Comenteaza